Comuna Mătăsari va avea un centru de colectare deșeuri prin aport voluntar

219

Comuna Mătăsari va avea un centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. Locuitorii vor putea aduce aici aproape orice nu le mai este de folos în gospodărie, de la piese de mobilier, la moloz și alte resturi din construcții.
Pentru realizarea acestui centru, autoritățile locale au obținut o finanțare europeană, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Primăria a lansat deja licitația pentru realizarea centrului, investiția depășind 2,3 milioane de lei.
Printre lucrările planificate se numără construirea unei platforme carosabile pentru containere și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (cap tractor) care aduc/ridică containerele; amenajarea unei platforme betonate pentru containerele de tip baracă; implementarea unui sistem de canalizare pentru gestionarea apelor pluviale; crearea unei zone verzi cu gazon și vegetație de protecție; montarea unei copertine metalice pentru protecția containerelor deschise; împrejmuirea amplasamentului cu gard bordurat și instalarea unei porți culisante, precum și instalarea unui cântar carosabil pentru camioane.
Centrul va fi înființat pe un teren în suprafață de circa 2.500 de metri pătrați.
„Se va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem «door-to-door», respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări”, potrivit documentației.
Primăria așteaptă ofertele și cererile de participare la licitație până pe data de 8 august, inclusiv.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here