Ca la noi, la nimeni – Fără incompetență și circ la alegerile locale pentru Primăria Capitalei!

355
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dă-le Doamne românilor mintea cea de pe urmă!”
Parafrază după o zicală populară

În loc de șapou, voi cita o scurtă rezumare a celei mai lungi ședințe a Coaliției PSD-PNL din câte au existat, aceasta începând luni dimineață, pe la ora 9:00 și s-a terminat târziu în noapte: „Alianța PSD-PNL a crăpat la București după 14 ore de negocieri, „candidatul comun” Cîrstoiu a fost retras, dar candidează Firea (PSD) și Burduja (PNL).”
Autorul rândurilor de mai sus este Marco Darius Badea, contributor comentator la publicația “Republica”.
ȘEDINȚA COALIȚIEI A ÎNCEPUT FĂRĂ DOCTORUL CÎRSTOIU! Nu voi face un scurt istoric al încercărilor Alianței PSD-PNL de a scoate castanele din foc cu mâna altuia. În cazul de față a doctorului celebru ca ortoped și manager al Spitalului Universitar de Urgență al municipiului București. Oricum, nu medicul Cătălin Cîrstoiu s-a dus la Alianță și să se autopropună drept candidat independent la alegerile pentru Primăria Capitalei. El a făcut ce-a putut, s-a zbătut ca peștele pe uscat, dar n-a avut deloc parte de susținerea celor două mari partide ale Coaliției de guvernare. Formal, i s-au oferit drept consilieri politici Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), ministru al Energiei și liberal care-a mai candidat o dată, fără succes, la obținerea funcției de Primar General al Bucureștilor. Ce-i drept, Sebastian Burduja nu-și vedea capul de câtă treabă avea la ministerul Energiei și la organizația PNL București, al cărui președinte devenise cu câteva luni în urmă. Ședința Alianței PSD-PNL a durat mult, iar la un moment dat l-au chemat și pe cel propus candidat la alegerile pentru Primăria București, doctorul Cătălin Cîrstoiu. Unele surse susțin că vreo cinci ore i-au trebuit lui Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, ca să-l convingă pe Cătălin Cîrstoiu să se retragă. Cum acesta a refuzat, Alianța PSD-PNL, care-i avea mandatul pe masă și încă nu-l înscrisese-n cursa electorală, cei din alianță au decis să-i retragă mandatul.
RENUNȚAREA LA IDEEA CANDIDATULUI UNIC. Prin retragerea mandatului candidatului unic Cătălin Cîrstoiu, s-a renunțat și la ideea unui candidat unic. S-a decis, astfel, ca PSD și PNL să meargă separat și deci cu candidați proprii. Dacă înainte cu o lună de zile nici Gabriela Firea (PSD) și nici Sebastian Burduja (PNL) nu erau buni și s-a renunțat la ei, de data aceasta s-a revenit și au redevenit candidați valabili.
RESETAREA CANDIDATURILOR. Gabriela Firea intră în cursa electorală „pentru dreptul bucureștenilor la o viață mai bună”. Coaliția sau Alianța PSD-PNL a decis să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu și propune candidați separați pentru Primăria Capitalei.
„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureștenilor la o viață mai bună, într-un oraș civilizat. Voi redeschide toate șantierele blocate și voi reda curățenia și frumusețea Capitalei, Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în școli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a fost mesajul Gabrielei Firea.
Candidatura a fost anunțată de președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.
„Decizia PSD și PNL să meargă cu proprii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat, care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu poate fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!”, a spus Marcel Ciolacu.
El a mulțumit lui Cătălin Cîrstoiu „pentru efortul depus în această perioadă.”
„De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a transmis pe Facebook, liderul social-democrat.
Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL pentru maximizarea electoratelor celor două partide.
ION PREDOȘANU

P.S. POSIBILE MIGRAȚII DE VOTURI. Este de așteptat ca voturile lui Cristian Popescu-Piedone să mearg, mă rog, o parte dintre ele spre Gabriela Firea, iar cele de la Nicușor Dan spre liberalul pur-sânge și de viitor Sebastian Burduja. Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here