Astăzi, eveniment cultural deosebit la Muzeul Județean Gorj

755

Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu va fi astăzi, 4 aprilie 2024, locul de desfășurare al unui eveniment cultural deosebit. Este vorba de vernisajul expoziției personale de pictură ,,Wall Culture”, expoziție al cărui autor este artistul Marius Burhan.
Artist, curator, organizator de expoziții, profesor de arte vizuale și autor de cercetări în domeniul vizual, Marius Burhan este și doctor în Arte Vizuale și Decorative, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 2005. În perioada 2012-2013, a fost bursier post-doctoral ,,Nicolae Iorga” la Insituto Rumeno di Cultura e Ricerca Umanistica (Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică) din orașul italian Veneția. Începând cu anul 2016, Marius Burhan este expert în domeniul Bunuri pentru Patrimoniul Artistic: Arta Modernă Românească, iar în ceea ce privește activitatea expozițională artistul amintit are un număr de 33 de expoziții personale naționale și internaționale la București, Craiova, Timișoara, Galați, Brăila, Roma, Veneția, precum și peste de 80 de expoziții colective naționale și internationale, inclusiv în Republica Moldova (Kichenev), Macedonia (Galicnik), Italia (Bologna, Reggio Emilia, Roma) și Statele Unite ale Americii (Washington, Cleveland). De asemenea, Marius Burhan a participat la bienale și târguri de artă vizuală, arhitectură, și concursuri naționale și internaționale, simpozioane și conferințe.
Lucrările artistului Marius Burhan pot fi admirate în Muzeul Orașului Skopje din Macedonia, Colecția de Artă a Academiei Române din Roma, Colecția de Artă Contemporană a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică ,,Nicolae Iorga” din Veneția, la care se adaugă și Colecția de Artă Contemporană a Centrului Cultural ,,Palatele Brâncovenești” și cea a Muzeului de Artă Vizuală din orașul Galați. Lucrări ale artistului român se află și în colecții particulare din Austria, Belgia, Franța, Canada, Grecia, Israel, Italia, Macedonia, România și Statele Unite ale Americii.
Așadar, toți cei pasionați de pictură și artă vizuală sunt așteptați joi, 4 aprilie 2024, la sediul Muzeului Județean ,,Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu, unde, începând cu ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției de pictură ,,Wall Culture”, semnată de artistul Marius Burhan, curatorul expoziției fiind Marian Avram.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here