Ca la noi, la nimeni – Cel din urmă va fi cel dintâi?!

1150
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Între cel înșelat și cel care înșeală, e ciudat că se rușinează mai mult cel dintâi.”
Nicolae Iorga

E dificil să-mi dau cu părerea dacă cele două mari partide ale României, ce formează Alianța PSD-PNL, s-or fi gândit la proverbul latin “Festina laente” (grăbește-te încet) sau ba. Până la urmă, miercuri, fiecare dintre ele a avut, de dimineață, câte o ședință a forurilor de conducere în care au aprobat desemnarea candidatului comun la alegerile pentru Primăria Generală a Bucureștilor, în persoana celebrului medic ortoped, fost decan al unei facultăți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și încă manager general al Spitalului Universitar din Capitală. Funcție pe care a mai deținut-o anterior dr. Sorin Oprescu și din care s-a propulsat spre funcția de primar general al Capitalei.
DESPRE CĂTĂLIN CÂRSTOIU, NUMAI DE BINE. Recunosc, n-am urmărit extrem de atent lansarea candidatului, în persoana celebrului medic ortoped Cătălin Cârstoiu, dar mi-a fost suficient încât să-mi fac o părere bună despre domnia sa. L-au prezentat cu argumente favorabile Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, totodată și Prim-ministru al României, apoi Nicolae Ciucă, președintele PNL și președinte al Senatului. Au luat cuvântul și coordonatorii politici ai campaniei domniei sale, senatorul Gabriela Firea, precum și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care și-au exprimat totala dăruire pentru a-l susține pe cel lansat într-o cursă de 80 de zile, în care vor prezenta alegătorilor din București, ideile și programele posibilului viitor Primar General, deocamdată, candidatul prof. univ. dr. Cătălin Cârstoiu.
BUCUREȘTIUL ESTE UN BOLNAV CU MULTE BOLI! Nu are rost să intru în detalii, dar pe mine m-a convins că este dezinvolt și optimist acest ultim candidat înscris în cursa cea mai importantă a vieții sale. Ca medic, a devenit celebru, fiind un profesor universitar de calibru, om cu carte și cu multe cărți originale. La Spitalul Universitar de Urgență a luptat cu bolile bolnavilor, adică ale pacienților domniei sale, iar la București găsește un bolnav cu foarte multe boli – Capitala. Binedispus și colocvial, Cătălin Cârstoiu nu s-a lăsat dator și a răspuns unui atac din partea candidatului Cristian Popescu-Piedone, ce-i drept cu experiență în administrație, dar cu limbaj uneori abrupt și chiar jignitor: „Un primar nu trebuie să care roaba”. Asta a fost aluzia la un videoclip total neinspirat al contracandidatului Cristian Popescu-Piedone.
Și numai anunțarea și prezentarea candidatului Cătălin Cârstoiu a răsturnat niște calcule politice, cu schimbarea clasamentului la vârf. Cătălin Cârstoiu a și urcat pe locul al treilea în ultimele sondaje, după Cristian Popescu-Piedone și actualului primar general și contracandidat Nicușor (plicușor!) Dan. „Nici nu m-aș fi înscris în această bătălie pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu aș fi sigur că voi câștiga!”, a mai spus Cătălin Cârstoiu. În legătură cu faptul că este finul lui Traian Băsescu, a recunoscut, dar a și precizat că situația aceasta i-a adus numai dezavantaje.
REFORMĂ FISCALĂ REALĂ. Cel puțin acest lucru ne cere șefa banilor europeni, care a criticat și desființat unele decizii nepopulare ale Guvernului. Avertismentul de la Comisia Europeană sună astfel: „Riscați să dați toți banii înapoi, la CE, dacă introduceți taxe și impozite noi pentru populație și firme!”.
POȘTAȘII AMENINȚĂ CU GRVA GENERALĂ. Deocamdată, poștașii au făcut un protest în București. Dar sindicatele din Poșta Română amenință că ar putea intra în grevă generală. Contractul colectiv de muncă este compromis, iar unul dintre liderii lor a declarat ieri: „Nu vrem salarii nesimțite, ci salarii de bun-simț. Peste 60% dintre salariații Poștei Române au salariul minim pe economie”. Se riscă o grevă generală și pensiile nu vor mai ajunge la pensionari, cu excepția celor care sunt primite pe carduri.
ION PREDOȘANU

P.S. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că dacă Alianța de guvernare va câștiga Primăria Generală a Capitalei, atunci PSD și PNL ar putea merge la alegerile parlamentare tot împreună! Despre alegerile pentru Președinție nu s-a zis nimic!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here