Percheziții la o fostă termocentrală a CEO. Directorul SE Rovinari, dus la audieri

2655

Perchezițiile făcute ieri de către procurorii DNA, la companiile de energie, inclusiv la CE Oltenia, au dus și la audierea unor directori. Adjunctul de la SE Rovinari, Iosif Chircă, cel care a condus interimar sucursala Rovinari a CEO până în decembrie 2023, a fost dus la audieri la DNA București, iar spre seară, după ce i s-au luat declarații, s-a întors la Târgu Jiu: ,,A depus cerere de concediu pentru două zile, mai mult nu știu”, a declarat Laurențiu Ciurel, actualul director al SE Rovinari.

În cazul lui Iosif Chircă, anchetatorii ar viza contractul de modernizare a grupului 5 de la termocentrala Rovinari. Soția directorului Chircă, Delia Chircă, este director al Direcției Comerciale a Complexului Energetic Oltenia. Polițiștii si procuorii DNA au efectuat, ieri, 14 percheziții la companii energetice, dar și la persoane fizice, surse judiciare precizând că sunt investigate o serie de plăți, aferente unor contracte, pentru care intermediarii percepeau un comision. ,,Băieții deștepți” intermediau plata rapidă a unor contracte în energie, contra unor comisioane. Se acționa la nivelul întregii țări, unele personaje implicate în aceste ”afaceri” fiind apropiate unor oameni politici, în acest caz fiind vorba despre un dosare de trafic de influență și luare de mită.
Mai mulți ,,băieți deștepți” acționau ca intermediari pentru ca diverse firme să primească banii în avans, în urma unor contracte încheiate în sistemul energetic, fiind vizate persoane importante în lumea energiei. Printre companiile energetice vizate de anchetatori ar fi și Electrocentrale Craiova, fosta sucursală a CE Oltenia. Directorul Electrocentrale Craiova este tot Dan Vasile, cel care a condus termocentrala Craiova 2 și înainte să fie externalizată din Complexul Energetic Oltenia. Într-un interviu pentru Aleph News, procurorul – şef DNA, Marius Voineag, a declarat că DNA se va axa şi pe investigarea potenţialelor fapte de corupţie din sectorul energetic în perioada următoare. „În zona de energie se învârt sume mari de bani şi eu cred că DNA trebuie să fie prezentă”, a declarat Voineag.
M.C.H.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here