Accesoriile din lemn pentru bucătărie se potrivesc oricărui stil

1488

Locul lemnului este în bucătărie! Nu este doar un material practic și inofensiv, pe care îl puteți folosi într-o bucătărie mare, dar, de asemenea, arată minunat și de bun gust în interior. Ce accesorii ar trebui să căutați pentru a transforma chiar și cea mai rece bucătărie într-un spațiu confortabil și cald, dar și practic?

Amenajați o bucătărie uniformă

Deși la prima vedere nu pare așa, detaliile sunt importante. Înainte de a vă achiziționa primul raft de gătit pentru bucătăria dvs., ar trebui să vă gândiți la ce stil doriți să abordați. Este posibil ca piesele individuale să arate bine, dar împreună vor fi un dezastru.

Alegeți accesoriile pentru bucătărie în funcție de stilul care vă place cel mai mult și care se potrivește cu restul casei sau apartamentului dumneavoastră. Bucătăriile rustice sunt dominate de lemn masiv, în timp ce în interioarele scandinave se potrivește bambusul. Dacă alegeți produse în stil industrial, atunci lemnul exotic de tec sau de salcâm va fi o variantă potrivita.

Blatul din lemn prezintă avantaje și dezavantaje

În bucătărie, aveți nevoie de un spațiu adaptat nevoilor dumneavoastră, la cât de des și cu cât de multă pasiune vă petreceți timpul în bucătărie. Dacă blatul dvs. de lucru este foarte solicitat, alegeți un material durabil și de înaltă calitate. Tipul ideal de lemn este stejarul sau fagul.
Blaturile din lemn masiv tind să fie tratate cu ulei, ceea ce garantează o durată de viață mai lungă. Cu toate acestea, stratul de ulei trebuie reînnoit din când în când. Dezavantajul blaturilor de lucru din lemn masiv este susceptibilitatea lor la zgârieturi minore și la umiditate. Toate acestea trebuie luate în considerare la cumpărare.

Sursa de imagine: Switlana Sonyashna / Shutterstock.com

Recipiente pentru depozitare

Cum să depozitați corect alimentele? Este o știință. Pentru a nu fi nevoiți să păstrați ingredientele în recipientele lor originale deschise, depozitați-le în borcane transparente și, în mod ideal, închise etanș. Acest lucru le va prelungi durata de valabilitate. De asemenea, puteți opta pentru unele din lemn sau cu un capac din lemn. Asigurați-vă că etichetați ingredientele individuale, astfel încât să le puteți ține evidența.
Borcanele sunt de obicei din plastic sau sticlă. Aceasta este o modalitate foarte elegantă de a depozita alimente uscate și în vrac, de la leguminoase, paste făinoase, făină, zahăr sau pesmet. Formele și dimensiunile borcanelor individuale pot fi adaptate la ingredientele specifice și la spațiul disponibil în bucătărie. Veți găsi un loc potrivit pentru ele chiar și în rafturi sau dulapuri mai mici. Dar, mai presus de toate, veți avea o imagine de ansamblu perfectă a tuturor ingredientelor și a cantităților disponibile.

Accesoriile din lemn arată foarte bine

Accesoriile din lemn pot fi folosite în bucătării unde nu vor fi vizibile la prima vedere. Dar vă vor ajuta să vă organizați eficient spațiul. Organizatoarele de tacâmuri, de exemplu, sunt utile pentru a vă ajuta să organizați sertarele, care oricum sunt aglomerate.

Sursa de imagine: Switlana Sonyashna / Shutterstock.com
Dar, pe lângă tacâmuri, puteți achiziționa și suporturi pentru cuțite, suporturi pentru scobitori, suporturi pentru prosoape de hârtie, suporturi pentru condimente și mirodenii sau suporturi pentru cărți de bucate.

Ustensilele de bucătărie nu trebuie să fie doar din plastic

Deși suntem obișnuiți să tăiem, tocăm, rulăm sau amestecăm de cele mai multe ori cu ustensile și unelte din plastic, lemnul le poate înlocui în mod fiabil și pe acestea. Fie că este vorba de tocător din lemn, ciocănele pentru carne, clește sau spatule, acestea arată foarte bine și sunt și foarte practice. În afara timpului în care le folosiți, vor fi un decor elegant pentru bucătărie. Spre deosebire de cele din plastic, acestea nu trebuie puse în mașina de spălat vase sau expuse la medii umede pentru perioade lungi de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here