Oraşul Ţicleni primeşte copiii cu porţile deschise!

1378

În ziua de 1 Iunie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, în condiţiile unei vremi ploioase, manifestările în aer liber au fost mai puţin accesibile, de aceea, pentru Oraşul Ţicleni, Casa de cultură a fost o gazdă primitoare pentru a le oferi copiilor din localitate un program adecvat şi bine organizat! Pentru aceasta, sala de festivităţi a instituţiei de cultură s-a umplut de glasurile zglobii ale celor mici, care au venit însoţiţi de către părinţi sau de către bunici pentru a viziona un program plin de conţinut!
Ca urmare, cu binecuvântarea ÎPS Părinte dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în organizarea Primăriei şi a d-lui primar Constantin Radu, a Mitropoliei Olteniei, reprezentată de către Preacucernicul Părinte Pr. Dr. Gabriel Sorescu, de la Sectorul Învăţământ, activităţi cu Tineretul şi de Catehizare, de către Preacucernicul Părinte Paroh Dragomir Ţicleanu, cu toţii fiind invitaţi şi solicitaţi de către doamna Cristina Negreanu, coordonatorul activităţilor Casei de cultură din localitate, în această zi de sărbătoare aleasă, cei mici au primit daruri consistente din partea domnului Laurenţiu Ţicleanu, iar cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale a fost vizionată piesa de teatru «Păcălici şi…Minciunel», în interpretarea Trupei de teatru «Pinocchio» a Şcolii de Arte «Constantin Brâncuşi» din Târgu-Jiu.
Printre invitaţii de marcă ai programului de la Ţicleni s-a numărat şi domnul comisar şef Dumitru Decebal Drăghiea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, care ne-a mărturisit, cu acest prilej, că întotdeauna copilăria l-a fascinat, fiindcă aceasta face parte din biografia omului şi a istoriei sale care mereu se însoţeşte cu raza de lumină a credinţei în Dumnezeu! Să menţionaăm că au mai participat la manifestare şi consilieri locali, oameni de cultură, printre care s-a numărat domnul jurist Ion M. Ungureanu.
În cuvântul adresat celor prezenţi, Părintele consilier Gabriel Sorescu a spus că Dumnezeu Creatorul este lumina copilăriei omului, după care l-a citat pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul B.O.R., care spune că toţi oamenii sunt copii, dar de diferite vârste, iar în acest sens, am spune noi, vârste pe care le îngăduie inocenţa copilăriei! Preacucernicul Părinte Dragomir Ţicleanu i-a felicitat pe toţi copiii din lume de ziua lor şi le-a urat multă sănătate şi să aibă în continuare o copilărie fericită!
În ziua de 2 iunie, tot la Casa de cultură Ţicleni, elevii Şcolii Gimnaziale din localitate au fost primiţi de către domnul primar Constantin Radu, cel care le-a dăruit pachete cu alimente de ziua lor, felicitându-i pentru aplecarea spre tainele învăţăturii, mai ales că edilul localităţii s-a referit la o serie de proiecte culturale de viitor pe care le are în vedere în viaţa culturală a oraşului, acestea fiind în parteneriat derulate prin coordonarea directă a doamnei Cristina Negreanu.
Ana-Maria GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here