Trei zile cu școală online. Secții de votare amenajate în peste 200 de școli din Gorj

1125

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca școlile în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică să-și suspende cursurile în perioada 25-29 septembrie. În Gorj vor fi afectate peste 200 de unități de învățământ. Numai în Târgu-Jiu își vor suspenda cursurile 24 de școli, grădinițe și licee.
În aceste școli, orele se vor desfășura în format exclusiv online, fără prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ.
Măsura este motivată de considerente sanitare, fiind necesare dezinfecția spațiilor înainte, precum și după ziua votării.
„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se arată în Hotărârea nr. 46 a CNSU.
Orele se vor relua pe 30 septembrie, cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus.
În Gorj, pentru alegerile de duminică vor fi amenajate 331 de secții de votare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here