Ziua Protecţiei Civile la Târgu-Jiu

299
isu (1)Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj organizează, în această săptămână, mai multe evenimente cu ocazia celei de-a 77-a ediţie a Zilei Protecţiei Civile. Manifestările au fost deschise printr-un moment festiv.

Evenimentul a avut loc la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu – Jiu, în parteneriat cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”.
“Cu ocazia acestei zile desfăşurăm o manifestare la teatru, împreună cu Liceul de Muzică şi tot începând de astăzi demarăm şi o campanie de strângere de fonduri pentru sinistraţii din Haiti”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Pentru acest eveniment, câţiva dintre elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice, au realizat desene despre ziua protecţiei civile şi despre ce înseamnă să fi pompieri. Părerile au fost, bineînţeles, împărţite. “Am vrut să desenez pompierii şi focul. Aş vrea să mă fac pompier ca să salvez oamenii”, a spus unul dintre copii. Un altul, însă, a recunoscut că această meserie i se pare una cam prea grea, dar că lucrările realizate de colegii săi pe această temă sunt unele foarte reuşite. “Am venit să văd lucrările colegilor mei.
Nu mă aşteptam să iasă chiar atât de bine. Mie, însă, nu mi-ar plăcea să mă fac pompier. Este o misiune prea grea”, a spus un alt elev.
Bani pentru haitieni
Cu ocazia acestor manifestări, care se vor întinde pe parcursul întregii săptămâni, pompierii vor strânge şi fonduri pentru sinistraţii din Haiti. De asemenea, au fost prezentate filme despre activităţile în care angajaţii ISU se implică.
Ziua protecţiei civile este sărbătorită în fiecare an, instruirile şi încercările de a conştientiza oamenii despre pericolele la care sunt expuşi fiind foarte importante. În acest scop, reprezentanţii ISU organizează mereu manifestări, salvarea vieţii fiind scopul final.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here