“Ziua Porţilor Deschise” la ISU Gorj

414

pompieri 006Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi-a deschis ieri porţile, fiind vizitat de mai multe grupuri de copii. Aceştia au avut ocazia să vadă maşinile de pompieri folosite în lupta cu focul,

chiar au urcat şi s-au fotografiat cu acestea, au urmărit exerciţii demonstrative şi au făcut un tur al inspectoratului.

Mai mulţi micuţi, printre care un grup de la „S.O.S. Copiii Gorjului”, au vizitat ieri sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. De asemenea au mai călcat pragul unităţii şi elevii care au participat la concursul şcolar „Prietenii pompierilor”, dar şi copiii celor care se luptă cu flăcările, curioşi să vadă unde lucrează părinţii lor.
Dotări vechi, dotări noi
Maşinile de intervenţie îşi aşteptau ieri admiratorii în curtea unităţii, fiind frumos expuse în aşa fel ca cei interesaţi să poată vedea toate dotările de care dispun. Printre acestea se afla şi un Mercedes de culoare albastră, cea mai veche din unitate, care este dotat şi pentru descarcerare. Cea mai nouă maşină este un Iveco Trakker, ce a fost achiziţionată în urmă cu aproximativ 3 ani şi care, pe lângă dispozitive de stingere a incendiilor cu apă şi spumă mai are şi echipament pentru descarcerare precum şi pentru acordarea primului ajutor, fiind un vehicul mult mai complex.
Demonstraţii pentru copii
Pompierii au pus la cale şi o mică demonstraţie pentru cei prezenţi în unitate, realizând mai multe exerciţii, printre care şi unul de rapiditate de urcare pe un imobil cu ajutorul scării, stingerea unui incendiu care, din fericire, nu a avut loc precum şi folosirea saltelei gonflabile pentru salvarea unor persoane care, se presupunea, se aflau la etajul unei clădiri în flăcări.
Unitatea a rămas fără secrete
Copiii au vizitat, în cadrul turului unităţii, inclusiv biroul comandantului, sala de mese şi dormitorul unde, în cazul turelor de 24 de ore, pompierii se pot odihnii. Micuţii au mai văzut şi sala de sport unde se antrenează pentru a se menţine în formă cei care, în cazul în care are loc un incendiu, se luptă cu flăcările şi fac tot ce pot pentru a salva vieţile şi bunurile din faţa văpăilor. „Ziua Porţilor Deschise” s-a desfăşurat în cadrul unei serii de evenimente prilejuite de Ziua Pompierilor din România, care are loc pe data de 13 septembrie.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here