Ziua Mondială a Apei, cu manifestări la Gorj

568

Săptămâna viitoare, în data de 22 martie, se va sărbători Ziua Mondială a Apei. Desfăşurată pe întreaga planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanța pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. Tema anului 2016, “Water and Jobs” – “Apa şi activităţile umane”, se concentrează asupra modului în care cantitatea suficientă şi de bună calitate a apei poate schimba viaţa angajaţilor şi calitatea mijloacelor de trai ale acestora, şi poate chiar transforma societăţile şi economiile mondiale.
Cu această ocazie, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj desfăşoară o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are în viaţa fiecăruia: acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe unde se vor prezenta filmuleţe cu poveşti despre apă, se vor organiza concursuri de desene având ca tematică Ziua Mondială a Apei şi se vor acorda diplome; acţiuni de conştientizare a importanţei calităţii apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă şi autorităţi locale; conferinţă de presă unde va fi dezbătută tema Zilei Mondiale a Apei.
La ora actuală, aproape jumătate din populaţia mondială activă lucrează în diverse sectoare din domeniul apei şi aproximativ toate activităţile umane depind de apă şi de cei care asigură distribuţia acesteia în condiţii de siguranţă.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here