Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, marcată cu succes de către RoRec și autoritățile locale

549

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec a reușit să mobilizeze aproape jumătate din țară prin acțiunile de colectare organizate în parteneriat cu autoritățile locale, de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Implicarea acestora în aceste evenimente a arătat că există interes pentru soluții sustenabile de colectare și reciclare a deșeurilor electrice și electronice și că România se poate îndrepta către un parcurs european în acest sens. Cheia o reprezintă implicarea colectivă în astfel de demersuri, atât din partea autorităților locale, cât și din partea cetățenilor, firmelor și instituțiilor.

Începând cu 13 octombrie 2018 au avut loc 19 acțiuni de amploare în România, dedicate educării și colectării deșeurilor electrice, organizate de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec și operatorii săi parteneri, cu susținerea autorităților locale, marcând astfel Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. În urma acestor acțiuni, aproape un sfert de milion de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Cetățenii din cele 19 orașe participante la campanie s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din orașele lor, fie apelând TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurlor electrice. Fiecare participant la aceste acțiuni, a contribuit la colectarea celor aproximativ 250.000 de kilograme de deșeuri electrice.

Serviciu gratuit de colectare a deşeurilor electrice şi electronice
Sute de voluntari au fost implicați la nivel național în evenimentele ce au marcat Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Aceștia au informat comunitățile din care fac parte despre importanța colectării selective și a reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentele desfășurate în această lună au stârnit interesul a peste 2.000 cetățeni care au apelat TelVerde 0800 444 800 în căutare de informații despre acțiunile de educare și colectare a DEEE desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Cetățenii, care nu au participat la aceste acțiuni de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou, pot apela gratuit la TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetățenii din toată țara, pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare din județul dvs. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here