Zilele Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu”

277

Luni, 14 decembrie s-a dat startul ”Zilelor liceului”, un eveniment cultural care se va desfășura pe întreg parcursul acestei săptămâni, sub genericul: ”Trăiri, note, pete de culoare”, cuvinte care îmbină artele actoricești cu muzica și cu artele vizuale.
Îl celebrăm pe ”patronul spiritual” al liceului nostru, Constantin Brăiloiu, etnomuzicologul care a făcut primele înregistrări pe bandă magnetică în județul Gorj, celebrăm 57 de ani de la înființarea Școlii de Muzică și Arte Plastice din Târgu-Jiu, grație primului său director, profesor Constantin Chiată, ne celebrăm eroii și transmitem tuturor gânduri de unire, gânduri de pace, gânduri frumoase de sărbătoare, pentru zilele sfinte care se apropie cu pași repezi. Într-o școală primitoare, unde copiii ascultă colinde în pauză și admiră expoziția plasticienilor, nu puteau lipsi de la deschiderea evenimentului, personalități târgujiene marcante, precum: vice-primarul Adrian Tudor, inspectorul școlar Gabriel Popescu, domnul profesor Vasile Fuiorea de la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, doamna profesor Elena Roată de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, care au răspuns cu bucurie invitației directorului Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău.
Personalități care au prezentat câte un scurt discurs și au ținut să ne felicite pentru rezultatele deosebite obținute până în prezent (ne situăm între primele licee la nivel național, după numărul de premii obținute!) și să aprecieze pozitiv inițiativa de redeschidere a ”Zilelor liceului”, după o pauză destul de lungă.
12316592_10153745728868468_994111422969808210_nn.“În perioada 14-18 decembrie 2015 Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” este în sărbătoare, aducând în atenția vieții culturale și sociale a comunității trei evenimente deosebite.
Marcăm împlinirea a 57 de ani de la înființarea Școlii de Muzică și Arte Plastice, care mai târziu s-a transformat în Liceu de Muzică și Arte Plastice, iar astăzi poartă denumirea de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu”. De-a lungul timpului și-a schimbat sediul și numele, însă a rămas întotdeauna o școală în care se studiază artele și în care frumosul este la tot pasul. De-a lungul existenței sale, valoarea și creativitatea elevilor au fost răsplătite cu premii naționale și internaționale. Al doilea eveniment este comemorarea a 57 de ani de la moartea compozitorului, muzicologului și etnomuzicologului Constantin Brăiloiu. Al treilea eveniment este comemorarea tinerilor sacrificați pentru dreptate, demnitate și libertate națională din Decembrie 1989. Printre aceștia îl comemorăm și pe Eroul Sublocotenent Cătălin Haidău, fost elev al Școlii Generale Nr. 3 și al Școlii de Muzică și Arte Plastice.
Toate activitățile din această săptămână se vor desfășura sub genericul ,,TRĂIRI, NOTE, PETE DE CULOARE.””, a declarat directorul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, prof. Dr. Ana-daria Ionescu-Haidău.
Vă așteptăm să petreceți alături de noi aceste zile minunate de sărbătoare! Programul acestei săptămâni: miercuri, 16 decembrie, orele 11,00 – Sesiune de comunicări pe tema ”Viața și activitatea lui Constantin Brăiloiu” și orele 12,00 – spectacol de colinde; joi, 17 decembrie, orele 15,00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” – spectacol ”Respect eroilor ‘89” (ediția a II-a), iar vineri, 18 decembrie, orele 10,00 va avea loc festivitatea de închidere.
Eugenia-Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here