Zilele Aviației Militare, la Târgu-Jiu și Stănești. Expoziție de avioane militare și salturi cu parașuta

894

După o acțiune de succes, încheiată pe 19 iunie, unde peste 12.000 de participanți au putut afla detalii despre tehnica militară a Aviației Militare, gorjenii sunt invitați la un nou eveniment de profil.
Vineri, 26 august, începând cu ora 17.00, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, are loc deschiderea evenimentului – Zilele Aviației Militare Gorjene, iar a doua zi, festivitățile vor continua la Aerodromul Militar din Stănești.
Publicul va putea participa la o expoziție de elicoptere militare, avioane militare și aeronave istorice civile. La eveniment vor fi expuse și echipamente istorice de aviație, motoare de aviație, precum și documente specifice domeniului aviatic, anunță organizatorii.
Accesul la eveniment este gratuit. Totodată, Asociația Aeroclub „Vreau să zbor” va organiza salturi cu parașuta în tandem. Costul pentru un salt este de 1.500 de lei de persoană.
Evenimentul marchează împlinirea a 80 de ani de la participarea căpitanului aviator Dan Scurtu, alături de Grupul 7 Vânătoare, în Bătălia de la Stalingrad, din Al Doilea Război Mondial.
De amintit că pe Aerodromul Stănești a funcționat, începând cu anul 1940, un grup de zbor al Școlii Militare de Aviație „Carol al II-lea”, iar pe toată perioada războiului, o subunitate a ASAM București.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here