Zile libere suplimentare de Paști

1643

Veste bună pentru angajații din învățământ. Ei vor beneficia de zile libere de Paști și de Rusalii, în funcție de cultul religios de care aparțin. Decizia a fost luată, miercuri, conform unei propuneri legislative adoptate în unanimitate, de Senat, în calitate de cameră decizională.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de către zece parlamentari aparţinând grupurilor PSD, USR, UDMR, Pro Europa, minorităţi sau neafiliaţi.
Conform proiectului, salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru sărbătorile de Paști și Rusalii la datele stabilite atât pentru cultul de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.
De asemenea, ministerul va avea în vedere includerea a două zile libere suplimentare pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale aparţinând acestora.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here