Zi de verdict pentru Bejinaru

239

Magistrații gorjeni ar urma să pronunțe mâine sentința în dosarul în care fostul lăcătuș de la EM Roșiuța, Aristică Benoni Bejinaru, a fost judecat pentru proxenetism împreună cu un amic de-al său, Casian Muja Bejat. În dosar și o femeie din Mehedinți așteaptă cu interes sentința judecătorilor, Delia Georgeta Stoiceanu fiind și ea trimisă în judecată alături de cei doi gorjeni. Ei sunt acuzați că au obligat mai multe minore din Motru sau localități învecinate să se prostitueze, cap al rețelei fiind considerat Bejinaru. Acesta figura ca prezent la locul său de muncă din minerit, deși, în realitate, au descoperit procurorii DIICOT, era pe litoral sau în Austria, unde obliga tinerele, unele inclusiv minore, să întrețină relații sexuale cu clienții agățați în baruri. În schimb, proxenetul își “cinstea” șefii care îl treceau prezent la locul de muncă, oferindu-le partide gratuite de amor cu fetele sale.
“Inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, din anul 2010 şi până la data de 31 iulie 2014, a avut ca principală preocupare comiterea de fapte de trafic de persoane şi proxenetism, fără să excludă infracţiuni de trafic de minori. Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de opt ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu. (…) În perioada de comitere a faptelor, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură”, se arată în rechizitoriul DIICOT Târgu-Jiu.
În acest dosar Bejinaru a fost prins în flagrant și arestat o bună perioadă de timp, împreună cu complicele său, ulterior ei fiind plasați în arest la domiciliu, sentința așteptată pentru azi nefiind una definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here