Zeus-Băse interpretează sui-generis Constituţia

289

128730-basescu-bocO minte trează, emanaţie a unui om sănătos, care n-a realizat alianţă cu orgoliul iredentist, nu calcă în picioare Constituţia pe care este dator să o apere ca pe lumina ochilor şi fără rezerve.

Într-o hermeneutizare sui-generis, stăpânit de interese meschine, de gaşcă, Zeus-Băse, acest OZN al anilor din urmă, a transformat Constituţia într-o fiţuică ce-i apără minciunile, fariseismul şi mărginirea intelectuală. Încă din vremuri imemorabile cărturarii României vorbeau de Constituţia ce apără cetăţenii liberi şi egali, ajutându-l pe om să participe la obiectivarea voinţei statului de unitate socio-economică, spirituală, culturală. Valorile consfinţite şi consacrate de Constituţie sunt perene şi imperative. Nesocotirea Constituţiei este aidoma dispreţuirii demnităţii şi vrerii poporului român aici persuasive stipulate.

Trăienică al nost a plecat, pe banii ţării, nu ai poporului, să doarmă în Kazastan

Să rememorăm că preşedintele Traian Băsescu nu a găsit de cuviinţă să participle la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie, considerând că prezenţa sa la reuniunea OSCE din Kazastan era mai importantă, întrucât ne-a explicat ulterior, avea de discutat despre petrol şi gaze cu preşedinţii din Asia Centrală.( S-a dus să doarmă. Cred că şi lichelele pupincuriste au văzut că Trăienică al nost a plecat, pe banii ţării, nu ai poporului, să doarmă în Kazastan, să sforăie acolo în prezidiu, în văzul lumii, în casă la el nu avea loc şi nici “succesurile” necesare în negocierea petrolului şi gazelor ). L-a lăsat pe cosaşul pe Bulă-Boc să primească huiduielile populaţiei care a asistat la festivităţi, asumându-şi şi riscul de a suscita discuţii şi controverse cu persoana care a trebuit să primeasă onorul în absenţa preşedintelui – preşedintele Senatului, al Camerei Deputaţilor şi, doar în lipsa acestora, primul ministru. Dar, să trecem peste explicaţiile pernicioase ale vaporeanului hă-hă-ilă, că ne-am săturat de modul lui de a hermeneutiza Constituţia pro-domo. Ba chiar să luăm de bună nătânga explicaţie referitoare la negocierile pe care le-ar fi făcut pentru petrolul şi gazele din zona Caspică.

Firesc ar fi fost ca, la întoarcere, după ce a dormit sforăind de mama focului acolo în Kazahstan, marinarul turmentat, care, conform obligaţiilor constituţionale, este apărătorul suveranităţii naţionale ( şi al simbolurilor statului român), să ia atitudine tranşantă şi fermă împotriva descreieratului pastor Tökes Lászlo, care, în spiritul iredentismului său dement şi al extremismului revanşard invocă abstinat aşa-zisa nedreptate a Trianonului, declarând că pur şi simplu, pentru mărginime, ziua de 1 Decembrie e zi de doliu şi că maghiarii nu au nici un motiv să sărbătorească această istorică zi şi să o respecte ca atare. Preşedintele Traian Băsescu a tăcut mâlc, nu şi-a făcut datoria, perseverând în aceeaşi atitudine de ploconire pupincuristă în faţa extremiştilor maghiari, de dragul satisfacerii unor interese precare şi a unor voturi batjocoritoare.

Care voturi? Mai întâi voturile UDMR în favoarea PDL. Dar nu numai acestea. Cei care l-au votat pe OZN (omul care a zăpăcit naţiunea) în 2009 să-şi amintească de momentul din 2008, când vaporeanul, preşedintele României – care, conform Constituţiei, nu are dreptul să se amestece în disputele electorale – a primit un candidat la locurile europarlamentare şi i-a promis sprijinul.

Trocul făcut între Zeus-Băse şi Tökes

Omul acesta era Tökes Lászlo. Cu Tökes Lászlo, OZN a făcut un troc: marinarul îi oferea sprijinul logistic al PDL, în schimbul voturilor pentru EBA să ajungă şi ea europarlamentar. Era vorba de voturile pe care influenţa pastorului, duşman impardonabil al românilor şi României, le-ar fi putut asigura. Târgul a funcţionat impecabil: şi Tökes şi EBA au devenit europarlamentari. La izbânda ignorantei EBA a pus bani şi Monica Iacob – Ridzi, prin deturnarea unor substanţiale fonduri din bugetul Ministerului Tineretului pe care atunci îl dirija fraudându-l. Mai mult, partidul vicleanului Zeus, PDL, a sprijinit candidatura lui Tökes pentru postul de vicepreşedinte al Parlamentului UE, de unde, fără scrupule, terfeleşte România.

Ar fi putut Zeus să ia atitudine împotriva lui Tökes, care, după ce îndemnase secuii să facă revolte ca în Kosovo, acum îi jignea pe români de ziua lor naţională? Da! Dar n-a făcut-o! Traian Băsescu, preşedintele României a tăcut ca rahatul în cucuruz, pentru că are nevoie de sprijinul extremiştilor maghiari. Aşa că iredentiştii au “plusat”, au cerut românilor să-şi schimbe Ziua Naţională, pentru a nu mai aminti de Traian. ( Cu acelaşi temei, românii ar putea să ceară ungurilor să schimbe data zilei lor naţionale, pentru că acea dată a însemnat alipirea provinciei autonome Transilvania la Ungaria şi începutul unei criminale prigoniri a românilor, soldată cu circa 40 000 de victime, din Ardeal). Ce a răspuns neica Trăienică la această nouă neruşinare? Nimic !

Mai mult: omul care a zăpăcit naţiunea ( Băsescu = OZN ) nu şi-a putut pregăti programul pentru a lua parte la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, şi-a găsit, totuşi timp pentru a participa la o consfătuire a “platformei” democrat – creştine a UDMR, de la Covasna. De ce? Pentru că nu mai are nevoie de voturile maghiarilor din România, pentru a menţine la putere partidul său drag, PDL, care să-i asigure încă patru ani de dictatură.

Băsescu uită că în conformitate cu Constituţia este reprezentantul statului

Anti-constituţional şi ostil poporului român vaporeanul de la Cotroceni opiniază că statul nu este responsabil pentru toţi cetăţenii săi. Acest încurcă – lume, instalat preşedinte al României uită, datorită disfuncţiilor lui mintale, că în conformitate cu Constituţia este reprezentantul statului, iar rolul statului este acela de a-şi proteja cetăţenii, fără discriminare ori interese tăinuite ori obscure. Statul trebuie să ofere cetăţenilor săi servicii publice de calitate, protecţie şi siguranţă. Actualul şef al statului îşi arată dispreţul pentru populaţia acestei ţări. Statul are datoria de a asigura cetăţenilor săi un nivel de trai decent. În statul condus de Traian Băsescu au explodat inegalităţi de tot felul, s-a multiplicat numărul celor dezavantajaţi. Polarizarea socială s-a accentuat şi tot mai mulţi oameni coboară sub nivelul sărăciei. Ignorând art. 1, alin. 3 din Constituţie care defineşte România ca stat social, Zeus-Băse se arată satisfăcut că românilor le scad veniturile nete câştigate până în prezent. În statul reprezentat de acest demon ori diavol al răului pensionarii sunt umiliţi şi trataţi ca asistaţi social, medicii, profesorii, cercetătorii ştinţifici sunt jigniţi şi constant atacaţi de politicile bugetare, angajaţii sunt prezenţi să muncească pe mai puţini bani şi cu mai puţine drepturi, şomerilor li se impun condiţii tot mai grele pentru a primi un ajutor tot mai mic.

În mod cert, acesta nu este stat social. Este o formă de sclavie modernă, în care un grup restrâns de indivizi – despoţi, mânaţi de interese demolatoare, încearcă să distrugă ideea de stat pentru a controla România.

Veninul vărsat de Traian Băsescu ne-a aruncat în băltoaga sărăciei, foamei şi suferinţelor de tot felul. E nevoie de conducători cu mintea trează şi aplecaţi spre nevoia de bine şi frumos. Tirania şi despotismul, cultivate de Zeus-Băse, sufocă demnitatea poporului român.

Prof. Univ. Dr. Grigore Drondoe

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here