Zeci de studenți, prezenți la workshop-ul organizat în cadrul proiectului “Practică pentru viitor”

1135

Centrul de Calcul SA a organizat, împreună cu partenerii săi – Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația pentru Șanse Egale, primul Workshop din cadrul proiectului “Practică pentru viitor”. Evenimentul a avut loc joi, 28 februarie 2019, începând cu ora 09.00, în Aula Facultății de Inginerie a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Zeci de studenți au participat la acest workshop.

Primul workshop, organizat în cadrul acestui proiect lansat de către Centrul de Calcul SA, în parteneriat cu UCB Târgu-Jiu şi Asociaţia Şanse Egale, a avut loc joi, 28 februarie 2019.
Acesta se încadrează în suita de evenimente și servicii de informare a studenților cu privire la carieră și stagii de practică, organizate de Centrul de Calcul-SA, în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuși” și Asociația pentru Șanse Egale (APSE). La eveniment au fost prezenți zeci de studenți, dar și reprezentanți ai partenerilor proiectului “Practică pentru viitor”, precum și angajatori, dar și alți invitați.

Dezbateri în beneficiul studenților
În cadrul workshop-urilor, au loc dezbateri privind importanța consilierii și orientării profesionale și a stagiilor de practică pentru inițierea și dezvoltarea unei cariere sustenabile în domeniul studiilor, în vederea facilitării inserției pe piața muncii, după absolvire, și a construirii unei cariere de succes.
La workshop-uri sunt invitați să participe studenți, care sunt înscriși în grupul țintă al proiectului, absolvenți din diferite promoții de la specializări din domeniul științelor inginerești, cadre didactice, persoane de succes în diferite companii.
Seria de evenimente din cadrul campaniei InfoStud de informare a studenților cu privire la stagiile de practică și carieră InfoStud oferă o ocazie excelentă pentru un dialog interactiv studenți – agenți economici despre procesul de muncă, lucrul în echipă, raporturile de muncă.
Workshop-ul, care a avut loc în data de 28 februarie, în Aula Facultății de Inginerie a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, face parte din cele patru workshop-uri pentru informarea cu privire la specificul domeniului, stagiile de practică, în sprijinul activității de consiliere și orientare profesională prin care proiectul oferă membrilor grupului țintă competențe profesionale și informații concrete despre așteptările angajat-angajator, despre cadrul legal și economic la care să se raporteze absolvenții universității.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here