Zeci de spitale desemnate pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Unul în Gorj!

1421

Peste 160 de spitale, centre de dializă și maternități, au fost alese de Ministerul Sănătății pentru îngrijirea pacienților diagnosticați cu coronavirus. Din Gorj este vorba despre Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești.
„În colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pe baza analizei la nivel local a capacităţilor de îngrijire a pacienţilor, a fost elaborată şi lista cu spitalele de suport pentru pacienţii COVID-19 pozitiv care necesită tratament şi pentru patologii specifice (ex. afecţiuni cardiace, ortopedice etc). Astfel, au fost identificate şi desemnate ca unităţi suport un număr de 57 spitale/secţii exterioare/corpuri de clădire, 44 maternităţi, 60 spitale şi centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate judeţele ţării şi Bucureşti. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii”, anunță Ministerul Sănătății.
Toate unitățile sanitare din sistemul public și privat au obligația asigurării acordării îngrijirilor medicale tuturor pacienților.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here