Zeci de polițiști din Gorj, avansați în grad de ziua lor

2370

71 de polițiști din cadrul IPJ Gorj vor fi avansați în grad, astăzi, cu ocazia împlinirii a 197 de ani de la înființare. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu”. Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an pe 25 martie, iar manifestările au început de săptămâna trecută în tot județul.
,,A devenit deja o tradiție ca Ziua Poliţiei Române să fie sărbătorită împreună cu cetățenii, cărora în această perioadă dorim să le prezentăm câte o <<pagină>> din activitatea noastră, a polițiștilor gorjeni.
În contextul aniversării, la data de 25 martie, a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a organizat manifestări educative şi cultural –sportive, care s-au desfăşurat pe parcursul mai multor zile. Încă din data de 8 martie, Asociaţia Sportivă <> a organizat competiţii sportive, cum ar fi: fotbal în sală, tenis de masă şi şah, la care au participat lucrători din cadrul IPJ Gorj şi alte structuri MAI din judeţ. Totodată, în perioada 20-21 martie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale și Serviciul de Ordine Publică, au organizat <> în unităţile de învăţământ, fiind în mijlocul elevilor pentru a le prezenta acestora autospecialele şi tehnica din dotarea poliţiştilor gorjeni, precum și exerciţii demonstrative de dresaj canin”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
Vineri, a fost organizată ,,Ziua Porţilor Deschise”, în care elevii din județ şi studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au vizitat sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Caravana Prevenirii Criminalităţii a ajuns și în zona montană Rânca, unde polițiștii au discutat despre frumusețea, dar și riscurile profesiei pe care o desfășoară zi de zi, copiii preluând, pentru câteva clipe <<ștafeta>>, în cursa care are ca obiectiv principal siguranța cetățeanului.
Finalul activităților va fi marcat, astăzi, când vor fi depuse coroane la mormântul comisarului de poliţie Ioan C. Popilian, cel care a condus populația din Târgu-Jiu, într-un moment de cumpănă al ofensivei germane, din Primul Război Mondial.
Ziua va debuta cu o activitate organizată în sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu”, din Târgu-Jiu, când va avea loc ceremonia de avansare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive, acordarea de trofee şi diplome și, totodată, va fi prezentat un filmuleț legat de activitatea Poliției din Gorj.
Tot astăzi, pictorul Florin Preda Dochinoiu va realiza o expoziție cu lucrări de pictură, cu titlul „Buna Vestire a Poliției Gorjene”, care cuprinde lucrările copiilor din cadrul proiectului „Arte mici”.

71 de polițiști, avansați în grad
În gradul profesional de comisar șef de poliţie au fost avansați Nicolae Cătălin Tomescu și Cătălin Petrică Zoican, iar în gradul profesional de comisar de poliţie Ionel Lucian Brâncuș și Nicolae Daniel Dobrescu. În gradul profesional de subcomisar de poliţie au fost avansați Ramona Paula Gugu, Mihăiță Constantin Nicola și Puiu Ionuț Pigui, iar în gradul profesional de inspector principal de poliţie șapte angajați, în frunte cu inspector de poliție Remus Ciucă (Ana Maria Dănescu, Marius Ionuț Dobre, Ionuț Alexandru Olteanu, Elena Cristina Popescu, Mircea Cristian Rotaru, Costina Vergina Sfințeș).
Pe lista celor avansați, în gradul profesional de inspector de poliţie se află Ionuț Florin Coșeran, Adrian Jugravu, Raluca Mihaela Stroe; în gradul profesional de agent șef principal de poliţie: Constantin Cosmin Calotă, Petre Cosacu, Dumitru Georgescu, Florin Neamțu, Vili Ionuț Pogan, Lucian Cristinel Sîrbu; în gradul profesional de agent șef de poliţie: Ilie Dorin Aniniși, Aurelian Nicolae Becheru, Marian Alin Bunea, Ovidiu Cătălin Chiriță, Bogdan Chițulescu, Petronel George Ciulavu, Romeo Daia, Elena Loredana Dobrescu, Georgian Vasilică Dudău, Marian Cosmin Enescu, Alecu Grigore, Andrei Groza, Ion Gurgui, Dorinel Dumitru Guțescu, Mihai Bogdan Lăcătușu, Florin Claudiu Mătrăgună, Silviu Doru Mihăilescu, Viorel Adrian Păsărin, Constantin Păuna, Marian Răscol, Marin Șipoteanu, Gabriel Sitaru, Ilinca Stroe Mihail Gabriel, Laurențiu Turbatu, Ion Cristinel Vezure, Marian Mădălin Vicol, Gheorghe Mădălin Zăvoi; în gradul profesional de agent șef adjunct de poliţie: Corina Mirabela Armășoiu, Lucian Alin Crețan, Mircea Constantin Dodenciu, Marius Cătălin Drăguț, Loredana Filip, Constantin Ghebaur, Cosmin Ianăși, Maria Lungulescu, Adonis Miu, Adriana Șcheau, Dumitru Daniel Tătaru, Victor Țuhașu, Constantin Marius Ungureanu, Ion Marius Ungureanu; în gradul profesional de agent principal de poliţie: Maria Alisa Bobaru, Ionuț Alexandru Cîrlogea, Luci Ileana Daia, Cristian Ionuț Filip, Toni Cristi Oprea, Daniela Emelina Popescu, Elena Daniela Trăsnea.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here