Zeci de infecții nosocomiale, în spitalele gorjene

452

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizează permanent situația infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești) din unitățile sanitare din județul nostru. În primele cinci luni ale acestui an, din cele opt spitale din Gorj, doar două unităţi sanitare au depistat, declarat şi raportat infecții nosocomiale, fiind vorba despre 36 de cazuri.

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică Gorj, în primele luni ale anului, 36 de pacienţi au părăsit spitalele din județul nostru cu o altă boală decât pentru cea care veniseră să se trateze. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au fost confirmate, în perioada ianuarie-mai, 20 de infecţii nosocomiale, cele mai multe fiind înregistrate la Secţia de Boli Infecţioase (8). Alte infecţii s-au depistat la Secţia ATI (7 cazuri), Secţia Pediatrie (4 cazuri) şi Secţia Neurologie (un caz). În aceeaşi perioadă a anului trecut, la Târgu-Jiu au fost înregistrate 35 de infecţii intraspitaliceşti.
La Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti au fost raportate 16 cazuri de infecţii nosocomiale, câte şapte la secţiile Chirurgie şi Medicină internă şi alte două la Pediatrie. Anul trecut, la Târgu-Cărbuneşti au fost raportate doar zece infecţii nosocomiale, în primele cinci luni ale anului. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizează permanent situația infecțiilor nosocomiale, fiind efectuate verificări la nivelul fiecărei unități sanitare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here