Zeci de gorjeni vor să devină grefieri

360

Aproape 80 de gorjeni cu studii superioare juridice figurează pe lista candidaţilor care vor susţine săptămâna aceasta concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri.

Şcoala Naţională de Grefieri organizează la Bucureşti, la data de 26 aprilie 2015, concurs de admitere pentru ocuparea unui număr de 63 locuri de grefier cu studii superioare juridice. Din cele 63 de posturi scoase la concurs, 53 sunt alocate pentru ocuparea joburilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti, sub rezerva finanţării, iar zece sunt alocate pentru ocuparea posturilor libere la parchete. Anul acesta, la concurs au fost admişi să participe peste 1.000 de candidaţi din întreaga ţară. Pe lista celor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs figurează şi numele a 78 de gorjeni. Alături de ceilalţi candidaţi admişi să participe la examen, aceştia vor susţine, duminică, o probă scrisă în cadrul căreia le vor fi examinate cunoştinţele la următoarele discipline: procedură penală, procedură civilă şi organizare judiciară.
Reamintim că, la concurs s-au putut înscrie persoanele care au cetăţenie română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu, nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie, cunosc limba română, sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei şi au studii superioare juridice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here