Zeci de elevi gorjeni, interesați de testul Cambridge

340

Aglomerație mare la sfârșitul săptămânii trecute pe holurile Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, unde zarva copiilor era în totală contradicție cu prima zi din vacanța de iarnă în care aceștia au intrat de vineri, după ultima oră de curs. Zeci de elevi din tot județul s-au strâns aici pentru a susține un examen menit să le evalueze cunoștințele de engleză, ei susținând unul din faimoasele teste Cambridge YLE-Flyers, participanții fiind în special copii din clasele a V-a și a VI-a. Trei cadre universitare au venit de la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-i examina pe elevi, prof. dr. Codruța Goșa, prodecan la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie fiind cea care a prezidat comisia de examinare.
“Am fost foarte bucuroasă să văd că au venit copii din tot județul pentru a susține acest examen. Am mai fost aici, vin de zece ani la Târgu-Jiu și constat de fiecare dată un interes mare al elevilor din acest județ pentru acest examen. Acum sunt și elevi din Novaci și Motru, deci nu doar din Târgu-Jiu, iar acesta e un lucru foarte important pentru că e o șansă în plus pe care o au și copii din acele zone pentru a participa la acest examen. Organizarea de aici de la Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» este una foarte bună, ca de fiecare dată, și sunt convinsă că și copiii sunt bine pregătiți. Este un examen la care pot participa cei cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, dar majoritatea sunt elevi de clasele V și VI”, a menționat Codruța Goșa.
Elevii au avut de susținut mai multe probe în cadrul examenului de sâmbătă, prima etapă fiind cea de testare a abilităţilor de ascultare (Listening), urmată apoi de exprimarea orală (Speaking), de citire (Reading) și de cea de scriere(Writing). Nu mai puțin de 61 de copii de la diverse școli din municipiu și județ s-au înscris la examen, o treime dintre ei provenind de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, unde o au ca profesor pe Roxana Bunăiașu. Cei mai mulți au considerat testele ca fiind unele “ușoare”, asta în funcție de cât de mult au învățat. Notele le vor afla însă de abia în primăvară pentru că lucrările lor au fost sigilate și vor fi trimise direct la prestigioasa universitate Cambridge, profesorii examinatori de aici fiind cei care vor evalua fiecare test în parte, ceea ce face ca emoțiile celor mici să se prelungească până în primăvară, când vor fi aflate rezultatele finale. Ulterior, în următorii ani, elevii vor putea susține alte evaluări de acest gen, mult mai complexe, notele obținute atunci putând să le fie de folos celor care au engleza drept materie de Bacalaureat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here