Zăpadă de 20 de centimetri la Rânca şi trafic de iarnă în Gorj

396

IMG_2386Prima zăpadă căzută în judeţul Gorj a scos aproape toate utilajele de deszăpezire în stradă. Astfel, deşi se circula ieri în condiţii de iarnă, nu s-au înregistrat probleme pe niciun tronson, acţionându-se la timp cu material antiderapant.

Şi drumul spre Rânca era marţi practicabil, iar în staţiune zăpada nu depăşea 20 de centimetri, dar ningea abundent.

Începând de ieri gorjenii s-au bucurat de prima zăpadă, întrucât a nins peste tot, nu doar în staţiunea montană Rânca. Văzând că fulgii se depun şi se formează strat de zăpadă, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au scos utilajele în stradă pentru a deszăpezi şi a împrăştia material antiderapant. „Pe toate drumurile din Gorj s-a acţionat, fiind puse în funcţiune circa 80% din auto-utilajele şi am folosit şi material antiderapant. Astfel, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, nu au fost semnalate blocaje şi acţionăm în continuare pentru a fi menţinute condiţiile sigure de trafic”, a precizat Dumitru Leuştean, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. Totodată, Leuştean a mai spus că şi în Defileul Jiului „a nins, dar nu atât de abundent ca la Târgu-Jiu, însă se acţionează continuu în Defileu, ca şi pe restul drumurilor din Judeţ”. În plus, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu a menţionat că şi şoferii trebuie să se adapteze actualelor condiţii de trafic şi să-şi echipeze corespunzător autoturismele.

Ninsoare abundentă şi strat de zăpadă în creştere, la Rânca

De ieri dimineaţă stratul de zăpadă a fost în continuă creştere în staţiunea montană Rânca. „Dacă la primele ore ale zilei zăpada măsura 5-10 centimetri, datorită faptului că ninge abundent de dimineaţă şi până acum stratul de zăpadă a ajuns la 15-20 de centimetri şi continuă să ningă la fel de abundent”, spunea Adrian Urbanek, salvator montan, angajat S.P.J. Salvamont Gorj, Rânca. La orele prânzului, ieri, la Rânca se înregistrau minus 7 grade Celsius, însă noaptea temperaturile scad acolo chiar şi până la minus 15 grade, conform aceleiaşi surse.

De menţionat faptul că „la Rânca se urcă în condiţii de iarnă, utilajele de la AND acţionând deja cu material antiderapant. Deocamdată sunt destul de puţini turişti în staţiune, însă numărul acestora creşte semnificativ în week-enduri”, a adăugat Adrian Urbanek, salvator montan, angajat S.P.J. Salvamont Gorj, Rânca.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here