Ydail va deszăpezi Gorjul. 68 de utilaje vor acționa pe drumurile județene

915

Activitățile de deszăpezire și întreținere curentă a drumurilor județene se vor asigura, în această iarnă, de către asocierea SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL – lider de asociere SC Ydail Construct SRL din Turceni.
Începând de luna trecută, în Gorj au fost stabilite șapte baze de deszăpezire în Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinari, Stejari și Plopșoru și trei puncte de sprijin în Tismana, Novaci și Bumbești-Jiu.
Totodată, pentru derularea programului operativ de deszăpezire și de asigurare a circulației rutiere pe perioada de iarnă, a fost pregătit un număr total de 68 de utilaje și echipamente.
Până în prezent, există în depozite 6.660 tone de nisip antiderapant, 1.040 tone de sare și 112 tone de carburant, anunță Consiliul Județean Gorj.
Tot ca măsură de organizare s-a prevăzut ca pe toate drumurile județene să fie constituite depozite mici de material antiderapant (nisip în amestec cu sare) la pante, curbe deosebit de periculoase, treceri la nivel și pasaje de cale ferată.
În situaţia în care vor fi căderi abundente de zăpadă și se va impune închiderea circulației rutiere pe anumite sectoare de drum județean, aceasta va fi deviată pe rute ocolitoare şi semnalizată corespunzător prin indicatoare de informare, până la remedierea situației și redeschiderea traficului rutier, mai susțin reprezentanții CJ Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here