Workshop al COPAC, la Centrul de zi Christian

413

Weekend-ul trecut, la Târgu-Jiu, Centrul de zi Christian a fost gazda unui workshop de comunicare dedicat reprezentanților asociațiilor de pacienți, organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România.

COPAC a organizat o serie de traininguri de comunicare dedicate reprezentanților asociațiilor de pacienți și studenților Comunicarea cu medicul este extrem de importantă, iar pacienții au rolul lor în dezvoltarea unei mai bune relații cu profesioniștii din sănătate, în viziunea reprezentanților asociațiilor de pacienți participante la trainingul de comunicare derulat sâmbătă, 6 iulie 2019, la Târgu-Jiu, la Centrul de zi Christian și organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.
,,Pentru mine, ca președinte al unei asociații de pacienți la început de drum, este important să învăț de la oameni cu experiență lucruri, pe care să le aplic în asociația noastră și să împărtășesc aceste noutăți membrilor asociației”, a declarat Andreea Maria Szabo, președintele Asociației Charcot Marie Tooth România. Acesta este al treilea training regional dedicat asociațiilor de pacienți din cadrul proiectului ,,Vorbește cu medicul tău!”, derulat de COPAC, cu scopul îmbunătățirii abilităților de comunicare medicală.
În total la aceste traininguri au participat aproximativ 60 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară. Totodată, au fost organizate și trei traininguri de comunicare în sănătate pentru studenții la medicină din București și din Cluj.Subiectele abordate în cadrul tuturor trainingurilor au fost comunicarea medic-pacient, comunicarea cu presa și comunicarea online. ,,Din experiența noastră, am constatat că este o mare nevoie de pregătire în comunicarea medic-pacient, motiv pentru care am derulat acest program de training. Interesul crescut al reprezentanților asociațiilor de pacienți, ne-a făcut să credem că este nevoie de astfel de traininguri, atât pe comunicare, cât și pe alte zone, cum este organizarea sistemului de sănătate, aprobarea medicamentelor, etc.”, a precizat Radu Gănescu, președintele COPAC.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here