Week-end prolific pentru oamenii legii

498
lemnePoliţiştii, jandarmii şi efective ale Oficiului Român pentru Imigrări, Biroul Gorj au participat la misiunea comună „Siguranţa” în cadrul căreia au luat la purecat locurile şi zonele de interes atât din oraşe cât şi din sate. Eforturile acestora nu au rămas fără rezultat.

În urma operaţiunii „Siguranţa”, numai în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu mai puţin de 297 de efective din care 203 poliţişti, 70 de jandarmi, trei angajaţi de la imigrări şi 21 de alte forţe au realizat 50 de acţiuni. „Prin asigurarea interoperabilităţii structurilor implicate, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase etc. s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale”, a declarat Daniel Tică, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. În timpul respectivelor acţiuni au fost constatate opt infracţiuni şi au fost aplicate 283 sancţiuni contravenţionale. Valoarea acestora a ajuns la suma de 85 460 lei.
Dosare penale pentru transport ilicit
Astfel, nu mai puţin de cinci transportori s-au ales cu dosar penal pentru că au fost surprinşi în trafic în timp ce transportau diferite mărfuri pentru care nu deţineau acte. În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public. De asemenea, doi şoferi, unul din Albeni şi unul din Scorniceşti, Olt, au fost identificaţi la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice. Acum, aceştia sunt cercetaţi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală. Permisele de conducere le-au fost reţinute în vederea suspendării.
“Siguranţa” reloaded
Operaţiunea a continuat şi sâmbătă spre duminică, fiind implicate, din nou, 341 forţe. Astfel, dintre aceştia 216 au fost poliţişti, 97 jandarmi, doi angajaţi la imigrări şi încă 26 de alte efective. În total au organizat şi desfăşurat 47 de acţiuni punctuale, prin care, potrivit lui Daniel Tică, “s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale”. Au fost constatate patru infracţiuni, toate în flagrant. De asemenea, în total au fost aplicate 312 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88 340 lei.
Craiovean sancţionat în Gorj
Una dintre persoanele care a avut ghinionul să intre în atenţia oamenilor legii a fost un craiovean în vârstă de 34 de ani care transporta material lemons fără a avea acte pentru el. Bancu P. a fost depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.50, de către o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Motru şi un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, pe raza comunei Glogova. Bărbatul transporta material lemnos fără a poseda licenţă de transport. De asemenea, pentru cei aproximativ 10 m.c. masă lemnoasă transportată nu existau documente de provenienţă. Pe numele acestuia dar şi a administratorului societăţii care a dispus efectuarea transportului a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului transportului rutier public.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here