Weber: Moțiunea de cenzură, un text lipsit de valoare

1657

Opoziția a depus la Parlament moțiunea de cenzură prin care vrea să dărâme Cabinetul Dăncilă, „guvernul șanselor ratate pentru România”. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, susține că această moțiune este „un text lipsit de valoare”.
„Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă nu se lasă intimidat de amenințările cu moțiunea ale Opoziției sau de șantajul blocajului constituțional pe care îl pune în practică președintele Iohannis. Este un joc meschin al unor politicieni mărunți, care nu își dau seama că pe altarul intereselor de grup sacrifică nu doar democrația, statul de drept și stabilitatea României, ci și șansa bunăstării românilor”, susține Weber, care are și un mesaj pentru cei din opoziție: „Domnilor colegi din Opoziție, românii s-au săturat de certuri și nici nu mai au răbdare să asiste nepăsători la piedicile puse Guvernului de Președinție. Românii nu se hrănesc, nici spiritual și nici material, cu maculatura pe care dumneavoastră o tot numiți moțiune de cenzură. Este ușor să critici de pe margine, nefiind însă în stare să pui ceva de calitate în locul a ceea ce critici. Este mai la îndemână să vorbești, știind că nu poți pune fapte în locul vorbelor. Dar, ca să-l citez pe marele nostru poet Mihai Eminescu, «e ușor a scrie versuri fără a avea nimic a spune”, iar moțiunea dumneavoastră de cenzură nu este altceva decât un text lipsit de valoare, care reflectă măsura unor caractere «mici de zile, dar mari de patimi»”.
De altminteri, PSD încearcă să acrediteze ideea că vor fi tăieri de pensii și salarii, dacă moțiunea va trece. În plus, opoziția a prins încredere după ce planul PSD, care impusese votul la moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbătă, a picat la votul plenului. Moțiunea va fi votată săptămâna viitoare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here