Weber, de partea vârstnicilor

295

Construirea căminelor pentru persoanele vârstnice, în linie dreaptă, anunță deputatul PSD Gorj, Mihai Weber. De altfel, inițiativa legislativă privind asistența socială a persoanelor vârstnice (legea 17/2000) a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială și Consiliul Legislativ. Persoanele vârstnice nu pot beneficia de asistență socială din cauza inexistenței sau capacității necorespunzătoare a căminelor. “Practic am dorit legiferarea obligației de înființare în coordonarea consiliilor județene a câte un cămin pentru persoane vârstnice la nivelul fiecărui județ. Prin această măsură ne arătăm respectul și redăm demnitatea acelor persoane care au muncit o viață întreagă și nu au posibilitatea de a beneficia de o protecție socială în momentul pensionării”, a declarat Weber.

O altă inițiativă extrem de importantă a fost votată de Senat, în unanimitate, în urmă cu câteva zile.
“Evenimentele nefericite precum accidentul aviatic din Munții Apuseni și Masivul Postăvaru (2015), m-a determinat să impun anumite măsuri referitoare la creșterea gradului de siguranță a traficului aerian și, de ce nu, a vieții omenești.
Mai exact, am propus introducerea unor prevederi normative în sensul obligării operatorului aeronavei de a deține dispozitive de localizare care să nu poată fi dezactivate”, a conchis Weber.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here