Weber, Cârciumaru și Iriza, proiect de lege comun. Ce prevede!

1619

Trei parlamentari de Gorj au depus un proiect de lege prin care cer ca strategia energetică națională să fie aprobată în Parlament și nu prin hotărâre de guvern. Este vorba despre parlamentarii PSD Mihai Weber, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza.

„Pentru a elimina toate speculațiile pe care „povestitorii” aflați temporar la guvernare le tot aruncă în spațiul public legat de soarta Complexului Energetic Oltenia, am depus o inițiativă legislativă, împreună cu alți colegi, domnii senatori Florin Cârciumaru, Marin Gheorghe și Scarlat Iriza, care prevede ca Strategia energetică națională a României să fie aprobată în Parlament, prin lege, și nicidecum printr-o hotărâre de guvern. Astfel, nicio guvernare nu va mai putea spune că România nu va mai produce energie pe bază de cărbune, așa cum în mod iresponsabil a afirmat premierul Ludovic Orban”, a anunțat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.
Strategia energetică a României prevede menținerea unui mix energetic care să țină cont de necesitățile și de obligațiile internaționale ale României, dar și de realizarea scenariului optim de dezvoltare a sistemului energetic național. Iar în acest sens, pentru anul 2030, cu perspectivă spre 2050, se preconizează că energia produsă din cărbune va avea o pondere de peste 20%, mai spune Weber.
„Nu pot decât să îmi exprim speranța că aleșii liberali vor pune pe primul plan interesele celor peste 13.000 de gorjeni de la CE Oltenia care își pot pierde locurile de muncă, fără a mai pune la socoteală și zecile de mii de angajați ai firmelor care depind direct sau indirect de activitatea CE Oltenia, și vor susține în Parlament acest proiect. România poate și trebuie să devină independentă din punct de vedere energetic”, susține liderul PSD Gorj. Legislația actuală stipulează că strategia energetică se elaborează de către ministerul de resort și se aprobă de către Guvern, cu consultarea organizațiilor neguvernamentale, a partenerilor sociali și a reprezentanților mediului de afaceri.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here