Vremea izbăvirii

224

foto predo 2Gustul amar al viitorului pensiilor din România riscă să scoată lumea în stradă în număr mult mai mare decât până acum. De-acum, lumea nu va mai trebui să stea la televizor şi să se amuze cum fârtaţi de-ai lor protestează. Iar la acest capitol, al resemnaţilor înainte de vreme, gorjenii sunt precum leneşii.

În marea lor majoritate, comozi.

Chestia cu traseismul politic legalizat în Camera deputaţilor vine să confirme că augusta fostă Miss România, Roberta Anastase, înscăunată ca al treilea om în stat de însuşi Zeus, comite multe fărădelegi. Tot domnia sa, aceea care viciase votul la Legea pensiilor, când camera decizională reuşise să stoarcă un număr de voturi record de la numai vreo 79-80 de deputaţi din arcul guvernamental. Întrucât social-democraţii şi liberalii comiseseră grava eroare, din punctul meu de vedere, de a părăsi Camera deputaţilor. În loc să rămână acolo şi să împiedice numărătoarea de genul Pristanda, în urma căreia au ieşit cam 180 de voturi exprimate din parte portocaliilor şi asociaţilor – UDMR, UNPR, minorităţile naţionale alta decât cea maghiară – care au votat cu două mâini!

Pe mama Băsescului, Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace. Fiului său, ce se crede Zeus, îi revine misiunea de a nu promulga Legea pensiilor. Altfel, nu-i a bună vacii noastre. Şi nici chiar lui Zeus. Vestea cea mai proastă pentru ţară şi Zeus cel din Dealul Cotrocenilor fu decizia Curţii Constituţionale a României prin care Legea pensiilor cică ar fi constituţională. Ceea ce înseamnă că ea va fi trimisă la Zeus pentru a fi promulgată. Opoziţia pare mai unită decât oricând şi a avertizat că, dacă Legea pensiilor micşorate de la 1 ianuarie 2011, va fi promulgată nu are încotro şi o să treacă la procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Una costisitoare şi nedorită, dar oricum mult mai (dez)onorantă decât a fost împuşcarea (ne)judecatului pripit Nicolae Ceauşescu!

Cu excepţia guralivilor portocalii şi, eventual, a ciracilor lor care-au dat cinstea pe ruşine de dragul numai şi numai al uni os de ros, ori al şantajiştilor din UDMR(care şi vede Ardealul desprins din patria mamă), nimeni nu a agreat decizia aberantă a CCR.

Nu are rost să-i mai cităm pe liderul PNL, Crin Antonescu, sau pe toţi liderii sindicali(dacă este să le dăm crezare că nu-s mânjiţi de Putere!). Cu toţii trag nădejde ca măcar în ceasul al doisprezecelea, preşedintele Traian Băsescu să nu promulge Legea pensiilor. Altfel, ies în stradă.

Într-o scrisoare a preşedintelui PSD, Victor Ponta, adresată ieri, în numele partidului, a solicitat preşedintelui Traian Băsescu „să nu promulge o lege adoptată în mod fraudulos”. Cum se ştie, potrivit sesizării depuse de social-democraţi la CCR, modificările retroactive asupra pensiilor – civililor şi militarilor – speciale ar echivala cu o “expropiere” şi ar afecta caracterul de stat de drept al României.

Ştirea că, potrivit cotaţiilor BNR, leul s-a apreciat uşor în comparaţie cu monedele din ţările aflate în zona noastră, la aflarea veştii că Legea pensiilor a fost declarată constituţională de CCR, nu este neapărat una bună. Ba s-ar putea aprecia că inclusiv Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, ar fi mână-n mână cu Puterea.

Cum sindicatele ameninţă cu proteste în stradă în cazul care preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, nu este deloc imposibil ca vremea izbăvirii României să se apropie. Şi astfel, în ultimul moment, ţara noastră să evite iminentul colaps, ce se anunţă a fi mult mai grav decât cel suferit de Grecia.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here