Vrea să profeseze ca medic, dar nu e acceptată!

4836

Situație complicată pentru fosta șefă a Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, care dorește în această perioadă să profeseze ca medic, dar spune că nu este acceptată pe niciunde. Condamnată în 2017 definitiv la trei ani de închisoare, pe care i-a și executat, pentru fapte de corupție, aceasta a ieșit din spatele gratiilor de circa un an și jumătate, dar de atunci și până acum nu a reușit să își găsească o slujbă care să îi asigure un câștig stabil.
De profesie medic, fosta directoare a încercat în această perioadă în care medicii sunt la mare căutare să se angajeze la un spital din județ sau la o instituție care să aibă nevoie de serviciile sale.
Recunoaște cu amărăciune că toate ușile i-au fost închise, deși e dispusă să fie chiar și în „linia întâi” în lupta contra noului coronavirus. „Până să apară această criză făceam diverse obiecte acasă, manual, pe care le vindeam și mă mai descurcam. Nu pot să desfășor o activitate comercială în cadrul unei firme pentru că deși nu am restricții de la judecători legea e în așa fel făcută încât oricine a avut de-a face vreodată cu DNA nu mai are voie apoi să facă nimic. De circa o lună de când sunt problemele generate de coronavirus nimeni nu mai cumpără nimic și, ca urmare, sunt într-o situație destul de dificilă, mai ales că nici soțul meu nu are serviciu. Am încercat să îmi folosesc nu doar diploma de medic, ci și cunoștințele în domeniu pe care le am, dar nimeni nu a fost interesat de serviciile mele. Sunt dispusă să merg în linia întâi, acolo unde se face triajul celor care vin la spital înainte de a fi diagnosticați oficial, dar înțeleg de la DSP că nu există norme pentru a face angajări, deși peste tot se vorbește despre nevoia de medici din spitale. Mai ales acum când medicii demisionează pe capete, eu sunt singura cred care m-aș înhăma la o asemenea muncă”, spune Teodora Ciobanu.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. Asta e societatea in care trăim, dacă a greșit un om odată aceste nu m ai trebuie sa traiasca, cei care v-au cunoscut v-au întors spatele iar statul in loc sa ajute statul prin cea m ai corupta instituție Justiția distruge nu numai viețile celor care au fost condamnați ci și ale familiei lor, Statul este vinovat

  2. De ce nu a profesat ca medic șpăgăreasa roșie, din haita lu cârciumaru?! Acum, s-a trezit în ea spiritul civic și interesul pentru ceilalți?! Darul otrăvit a făcut de multă vreme istorie…

  3. Este vorba de dreptul la viața golan PNL ist ce ești sau faci parte din sistemul de distruge vieți , dacă are o pregătire profesională de ce nu este angajata sa poată să-și poate trăi viata, sau după voi cei m ai corupți din țara asta nu m ai trebuie sa traiasca nimeni dacă a greșit sau i a fost fabricat dosarul cum se procedează încă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here