Vouchere de vacanţă pentru angajaţii de la stat şi din mediul privat

565

O veste minunată pentru angajaţi, indiferent că lucrează la stat sau în mediul privat. Deputaţii din două comisii au modificat, marţi, legea privind acordarea voucherelor de vacanţă. Astfel, înainte de a pleca în concediu toţi angajaţii ar putea primi tichete de vacanţă, cuantumul sumei putându-se ridica până la şase salarii minime pe economie.

Bugetarii, dar şi cei din mediul privat, ar putea primi bani înainte de a pleca în concediu, după ce s-a modificat legea privind acordarea tichetelor de vacanţă. În funcţie de generozitatea patronilor, cuantumul sumei s-ar putea ridica până la şase salarii minime pe economie, respectiv 5.850 de lei. Actul normativ prevede că într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Trebuie precizat că tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.
Spre deosebire de primele pentru concediu, patronii nu trebuie să plătească impozite pentru voucherele de vacanţă. Chiar şi aşa, puţini sunt cei care au un buget suficient de bun pentru a-şi putea permite să le acorde angajaţilor tichete de vacanţă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here