Votul obligatoriu, dezbătut de Liga Studenţilor Social-Democraţi

247

P1020326Liga Studenţilor Social-Democraţi (LSSD) Gorj a dezbătut problema votului obligatoriu. Astfel de discuţii s-au derulat la nivel naţional, Liga Studenţilor Social-Democraţi organizând, în acest sens, întâlniri cu studenţii în mai multe centre universitare.

Dezbaterea privind introducere votului obligatoriu pentru combaterea prezenţei scăzute la vot a fost lansată la nivel naţional de către Liga Studenţilor Social-Democraţi. La conferinţele organizate în acest scop au participat peste 50 de oameni politici din ţară.

Problemele votului, dezbătute de studenţii gorjeni

La nivelul judeţului Gorj, discuţia a fost condusă de preşedintele TSD GORJ Teodorescu Ion Claudiu, alături de David Mihai, preşedintele LSSD Gorj şi de Greere Alexandra, secretar organizatoric Tsd Gorj. Proiectul demarat sub sloganul „Prezenţa la vot – o problemă. Votul obligatoriu – O soluţie?” a reprezentat îngrijorarea Ligii Studenţilor Social-Democraţi asupra procentului scăzut la vot din România şi a adus în discuţie avantajele şi dezavantajele introducerii votului obligatoriu, tipul de sancţiuni aplicate în cazul reglementării şi adoptării votului obligatoriu. În plus, studenţii au amintit problemele cumpărării voturilor şi ale turismului electoral, care iau amploare la nivel local. LSSD a venit cu propunerea introducerii sistemelor eletronice de votare, pe baza CNP-ului sau pe bază de amprentă, astfel, frauda fiind mai atent verificată.

Discuţiile continuă…

Liga Studenţilor Social-Democraţi a convenit reluarea acestei discuţii pentru schimbarea procedurii de votare în România, întrucât nu s-a stabilit clar o procedură de modificare a legii actuale, catalogată deficitară. Proiectul cafeneaua politică demarat de LSSD a avut loc în 22 de centre universitare, printre care Alba Iulia, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Dâmboviţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Petroşani, Sibiu, Timişoara, Târgu-Jiu, Târgu Mureş.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here