Vorbele şi faptele, susţinute prin dezinformări?!

482

foto predoAflat la mare înghesuială, preşedintele Traian Băsescu foloseşte orice prilej pentru a se război cu opoziţia. Şi la Strasbourg, unde fusese invitat să participe la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, s-a dat în stambă.

În plină şedinţă, i se reproşaseră minimalizarea rolurilor Parlamentului şi Justiţiei. Ca de obicei, Zeus nu şi-a recunoscut vreo vinovăţie. Şi-a turuit monologul, înşirând nişte cazuri de genul plevuşcă în aşazisa luptă a regimului său contra corupţiei. N-a suflat o vorbuliţă de ce marile cazuri de corupţie în care sunt implicaţi apropiaţi ai săi nu ajung pe mâna Justiţiei. Rămân fără explicaţii, de pildă, eliberarea ex-primarului Craiovei, Antonie Solomon, reales lider al portocaliilor din urbe şi sforar, din umbră desigur, a trebilor din primăria în care nu are voie să intre. Nici despre necondamnările unor penali precum Ionel Manţog sau arădeanul Gheorghe Falcă nu se atinge nimeni.

Şi la Strasbourg, preşedintele Traian Băsescu a atacat opoziţia din România, acuzând-o că dezinformează. Păi, în aceste condiţii, am zice că uite cine vorbeşte despre dezinformare!

Are dreptate tismăneanul Nicolae N. Tomoniu, un istoric pasionat de internet. Unde-a găsit nişte informaţii devastatoare despre Vila Elenei Băsescu, celebra EBA, un fel de Paris Hilton a României, cum o cataloghează ziarul austriac Die Presse. Ei bine, ţineţi-vă bine! Un ditamai viloi aflat pe Rue Perie Mazamet nr. 12, în luxosul Paris. Şi care costă nici mai mult, nici mai puţin de 900 de milioane de euro. Cică informaţia ar fi fost furnizată de un om de afaceri francez, europarlamentar şi el, ca şi EBA. În mesaj, amicul Nicu Tomoniu se întreba de unde-s banii. Din moment ce tata lu’ Fata lu’ Tata e bugetar şi primeşte de la statul român abia vreo 4.000 de lei noi lunar, iar banii primiţi de EBA ca europarlamentar i-ar fi ajuns, probabil, să cumpere doar un perete. Şi nu vila toată.

Între timp, s-a deşteptat nea Nicu şi s-a dumirit. Pe mail-ul în care era discreditată EBA, apărea o trimitere către un site care face praf întreaga opoziţie antiprezidenţială din România, posturile de televiziune anti-Băsescu şi liderii sindicali. Nu voi cădea în capcana de a face public site-ul. Textual, profesorul Nicolae N. Tomoniu explică: „Intraţi acolo, să vedeţi lăturile vărsate contra acestora şi ţineţi minte, fiţi foarte atenţi la diversiunile marinarului în nebunia sa. Serviciile lui au fost în stare ca prin acel mail să-i sacrifice chiar şi fiica numai să citească lume site-ul lui pro-prezidenţial.(…) uite că B. deja contribuie la distrugerea propriei fiice prin diversiunile puse la cale. Încât se poate afirma că nu mai e preşedinte-jucător, ci a înnebunit de-a binelea!”

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here