Vor alegerea primarilor în două tururi

1132

Uniunea Salvaţi România solicită aprobarea de urgenţă a modificărilor legislative privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. USR solicită ALDE, al cărei reprezentant conduce Comisia specială comună pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, să deblocheze lucrările acestei şedinţe, astfel încât să fie aprobate, în regim de urgenţă, modificările legislative care să permită revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
De asemenea, USR cere reprezentanţilor ALDE şi Pro România să se alăture Opoziţiei în demersurile de adoptare rapidă, în plen, a modificărilor legislative, astfel încât localităţile României să fie conduse, din 2020, de oameni reprezentativi, care se bucură de încrederea multor cetăţeni.
„În această comisie, PSD nu deţine majoritate, astfel că, dacă există voinţă politică din partea celorlalte partide din Opoziţie, nu este niciun impediment pentru a se da un raport în zilele următoare pe proiectul de lege, urmând ca acesta să ajungă la vot final în plenul Camerei Deputaţilor. Trebuie luată o decizie rapid, pentru că se apropie alegerile locale şi orice modificare de legislaţie electorală trebuie din timp adoptată şi publicată în Monitorul Oficial. Noi vrem ca următoarele alegeri locale, cele din 2020, să se desfăşoare după regula alegerii primarilor în două tururi de scrutin”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.
Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a anunțat că Pro România va susține proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Parlamentarul crede însă că proiectul va fi blocat de majoritatea creată de PSD şi UDMR pe această temă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here