Voica, condamnat la 2 ani cu executare pentru abuz în serviciu

587

Fostul primar de Săcelu, Ion Voica, s-a ales cu o nouă condamnare, la doar o zi după scrutinul electoral prezidenţial desfăşurat în comună. Actualul consilier independent s-a prezentat, luni dimineaţa, la Judecătoria Novaci, pentru că instanţa rămăsese în pronunţare în dosarul său, în care figurează drept inculpat, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Voica a primit rapid o condamnare de doi ani de închisoare cu executare, asta după ce magistraţii au cumulat pedepsele, fostul primar fiind acuzat, în acest dosar, şi de fals intelectual în formă continuată(în trei acte materiale), uz de fals şi de sustragere de înscrisuri. Parte vătămată în proces este Complexul Energetic Oltenia şi Primăria Săcelu. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

Zornăie cătuşele pentru ex-primarul de Săcelu, Ion Voica, condamnat ieri, pe fond, de Judecătoria Novaci, la doi ani de închisoare cu executare după ce a intrat în posesia unui teren al CEO, în mod ilegal. Alesul, fost UNPR, acum independent, a mai suferit o condamnare cu suspendare de un an şi zece luni pentru ucidere din culpă, dar dacă a scăpat atunci de închisoare are şanse reduse să fenteze penitenciarul şi de data aceasta. ,,În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal anterior, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin sentinţa penală nr. 192/14 dec. 2010, a Judecătoriei Novaci, Judeţul Gorj, cu 3 pedepse de câte 1 an închisoare, aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor prev, şi ped. de art.246, art.289 şi art.291 Cod Penal anterior, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi zece luni închisoare. Dispune contopirea pedepsei rezultante, de un an şi zece luni închisoare, cu pedepsele de un an şi şase luni închisoare (pentru fapta comisă în perioada 12-14.06.2012 şi respectiv pedeapsa de la 6 luni închisoare, pentru fapta comisă la data de 28.02.2013, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi zece luni închisoare, pe care o sporeşte cu două luni închisoare, în final urmând să execute, ca urmare a sporului aplicat, pedeapsa de doi ani închisoare”, se arată în sentinţa de ieri a instanţei de fond. Sentinţa se completează şi cu interzicerea unor drepturi pentru inculpat.

Şi-a riscat libertatea pentru terenul pe care şi-a ridicat o cârciumă
Voica a fost trimis în judecată în acest dosar la începutul acestui an, asta deoarece pe terenul CEO şi-a ridicat apoi o construcţie care funcţionează ca şi spaţiu comercial. Asta deşi, iniţial, terenul aparţinea fostei SNLO şi cetăţeanului Grigore Toader, atât Complexul Energetic Oltenia, cât şi localnicul fiind părţi vătămate în dosar.
De asemenea, Primăria Săcelu s-a constituit şi ea parte vătămată în dosarul cu pricina. Pe parcursul anchetei, procurorii au constatat că Ion Voica a prejudiciat în interes personal fosta unitate minieră, SNLO, primăria pe care a ajuns să o conducă dar şi pe cetăţeanul Grigore Toader, care în 2012 a intrat în greva foamei în faţa Guvernului. Totul pentru acest teren situată peste drum de Baza de Tratament, teren pe care fostul primar şi-a construit o clădire cu etaj. Nu a locuit în ea şi a transformat-o în cârciumă, afacerea fiind dată pe mâna fiului lui Voica, pentru ca proprietarul de drept să-şi poată desfăşura nestingherit activitatea de primar.
În urmă cu trei ani, juriştii SNLO încep un proces cu Voica, revendicând terenul de sub casa construită ilicit. Pe fond câştigă SNLO, ca la Tribunalul Gorj cauza să fie dată spre rejudecare la Judecătoria Novaci. În proces intră apoi CEO, odată cu desfiinţarea SNLO. Văzând că revendicarea imobiliară făcută de CEO durează prea mult, unitatea îi face, fostului primar, plângere penală la Parchet, dosarul fiind finalizat în ianuarie cu trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Dosarul s-a finalizat ieri cu această condamnare, procesul urmând să ajungă iar la Tribunalul Gorj.
Anamaria Stoica

10 COMENTARII

 1. VOICA ION Intervenient
  PRIMĂRIA SĂCELU PRIN PRIMAR JUREBIE FLORIN Intimat Reclamant
  DIACONESCU V. PETRE Recurent Pârât
  COMISIA LOCALĂ FOND FUNCIAR SĂCELU – REPREZENTATĂ PRIN PREŞEDINTE JUREBIE FLORIN Intimat Reclamant
  COMISIA JUDEŢEANĂ FOND FUNCIAR GORJ Intimat Pârât
  Jurebie Eugenia Intimat Intervenient

  Şedinţe
  03.11.2014
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CIV R01 FFi
  Tip solutie: Nefondat
  Solutia pe scurt: Decizia nr. 965 din 03.11.2014. Respinge recursul ca nefondat. Respinge cererea de intervenţie a intervenientului Voica Ion. Obligă recurentul şi intervenientul la 1500 lei cheltuieli de judecată către Primăria Săcelu. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 03.11.2014.
  Document: Hotarâre 965/2014 03.11.2014

 2. Nume Calitate parte
  JUREBIE EUGENIA Contestator
  JUREBIE CRISTIAN-MIHAIL Intimat
  JUREBIE GABRIEL-AUREL Intimat
  JUREBIE FLORIN-DORIN Intimat
  VAILEANU VIRGINIA Intimat
  PRUNESCU RADU Intimat
  CIOC IOAN Intimat

  Şedinţe
  30.10.2014
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CIV R04
  Tip solutie: Anulează cererea de contestaţie in anulare
  Solutia pe scurt: Dec. 949 Anulează contestaţia în anulare ca netimbrată. Obligă contestatoarea la 700 lei cheltuieli de judecată faţă de int. Prunescu Radu. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 30.10.2014.
  Document: Hotarâre 949/2014 30.10.2014

 3. Nume Calitate parte
  JUREBIE EUGENIA Recurent Reclamant
  JUREBIE CRISTIAN MIHAIL Intimat
  JUREBIE GABRIEL AUREL Intimat
  JUREBIE FLORIN DORIN Intimat
  COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR BENGEŞTI CIOCADIA Intimat
  COMISIA JUDEŢEANĂ DE FOND FUNCIAR GORJ Intimat
  CIOC IOAN Intimat
  DIRECŢIA SILVICĂ GORJ Intimat

  Şedinţe
  04.11.2014
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CIV R02 FF
  Tip solutie: Respinge contestaţia in anulare
  Solutia pe scurt: Decizia nr.967 din 04.11.2014 Respinge contestaţia în anulare ca nefondată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 04.11.2014.
  Document: Hotarâre 967/2014 04.11.2014

 4. Judecatoarea Becheru Mariana, chiar si la pensie a ajutat-o contra cost pe Jurebie Eugenia!
  Cu asta va mandriti? Dar, cu ceva drept, puteti!
  Ca sa nu mai vorbim de divortata Oproiu-judecatoare!
  Vedeti d-aia nu va ajuta Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here