Vladimir Putin a anunțat un acord privind încetarea focului în Ucraina cu începere din 15 februarie

521

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi, la Minsk, că s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea focului în Ucraina cu începere din 15 februarie, de la miezul nopții (14 februarie, 21:00 GMT), anunță agențiile internaționale de presă.

„Am reușit să ajungem la un acord în (chestiunile) esențiale”, a declarat Putin, citat de France Presse.

El a mai adăugat, potrivit Reuters, că s-a ajuns la un acord și în privința retragerii armamentului greu. Totodată, liderul rus a apreciat că Ucraina ar trebui să reformeze Constituția în sensul respectării drepturilor cetățenilor din estul Ucrainei.

Hollande confirmă că s-a ajuns la un acord în privința Ucrainei
Președintele Franței, Francois Hollande, a confirmat joi, la Minsk, „un acord privind încetarea focului și o soluționare politică globală’ a conflictului din estul Ucrainei, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, anunțase că s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea focului în Ucraina cu începere din 15 februarie, de la miezul nopții (14 februarie, 21:00 GMT), informează AFP.

La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat — citat de Reuters — că „Grupul de contact” a semnat acordul.

Potrivit Kremlinului, Președinții Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și cancelarul german Angela Merkel au confirmat respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și și-au exprimat sprijinul pentru continuarea negocierilor între UE, Ucraina și Rusia cu privire la furnizarea de gaze naturale.

În acest context, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că este posibil ca începerea summitului șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, programat să se desfășoare joi la Bruxellles, să fie amânată din cauza prelungirii negocierilor cvadripartite de la Minsk asupra Ucrainei. Reuniunea la nivel înalt era prevăzută să înceapă la ora locală 13:00. Nu se știe deocamdată la ce oră va începe summitul.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here