Violatorul tinerei din Logrești, judecat în libertate

308

Decizie surprinzătoare a judecătorilor din Bălceşti, judeţul Vâlcea, după ce tânărul, acuzat de violarea şi lipsirea de libertate a unei adolescente de 17 ani din Logrești, a scăpat de toate măsurile restrictive, care au fost luate asupra sa. Magistraţii Judecătoriei din Bălceşti au decis că Dragoş Petre Chiliban, poate fi judecat în stare de libertate, revocând şi măsura controlului judiciar.

„În baza art. 242 C.pr.pen., Revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul CHILIBAN DRAGOŞ-PETRE, prin încheierea nr.10 din 28.06.2015, pronunţată de Judecătoria Tg. Cărbuneşti în dosarul nr. 3677/317/2015 si prelungită succesiv. Conform art. 215 alin. 5C.pr.pen., Dispune comunicarea, de îndată, a unei copii de pe minută inculpatului Chiliban Dragoş Petre, Politiei comunei Logreşti, judeţul Gorj si Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen.; Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente si de la comunicare pentru cele lipsă, în ceea ce priveşte măsura preventive. Pronunţată în şedinţa publică din 09 iunie 2016, ora 13:20 la sediul Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea”, au decis magistraţii din Bălceşti.

Viol, sex oral cu o minoră şi lipsire de libertate
Povestea datează din vara anului trecut, mai precis din data de 29 iulie 2015, când doi tineri de 19, respectiv 27 de ani, din Gorj şi Vâlcea, au fost acuzaţi de privarea de libertate şi violarea unei tinere de 17 ani, din comuna Logreşti. Iniţial, cei doi tineri au primit mandate de arestare preventivă de 30 şi 15 zile, însă pe măsura derulării procesului, aceştia au primit măsuri restrictive mai blânde.
Totul a plecat de la o seară în discotecă, care s-a sfârşit într-un apartament din Vâlcea. Tânăra de 17 ani din comuna Logreşti, judeţul Gorj, a plecat la discotecă, împreună cu iubitul ei. La un moment dat, în timpul distracţiei, iubitul i-a propus fetei să meargă la Vâlcea, la locuinţa unuia dintre prietenii lui. Au plecat toţi patru, iar acolo, tânăra susţine că ar fi fost de acord sa întreţină raporturi sexuale doar cu prietenul său. Târziu în noapte, însă, el ar fi plecat şi a lăsat-o singură cu amicii lui.

Au mai abuzat şi alte tinere
Fata a povestit că a acceptat să meargă la Vâlcea, împreună cu prietenul ei, dar nu s-a gândit nicio clipă violatori3 copycă ceilalţi doi i-ar putea face rău. Aceasta a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu iubitul ei, însă susţine că a refuzat orice contact sexual cu acuzaţii, care au abuzat-o.
De partea cealaltă, cei doi bărbaţi au declarat în faţa instanţei că sunt nevinovaţi şi că totul este o înscenare, pentru că nu s-ar fi înţeles la preţ. În replică, mama minorei acuză justiţia că este prea blândă cu violatorii, afirmând că fata a avut şi în trecut probleme cu cei doi bărbaţi, însă poliţia nu ar fi dat importanţă cazului. “Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că au întreţinut relaţii sexuale cu o tânără de 17 ani din comuna Logreşti, împotriva voinţei acesteia”, a declarat, însă, anul trecut, Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Tânăra de 17 ani nu ar fi singura lor victima. O altă fată a depus plângere pe numele lor, după ce în aceeaşi seară ar fi bătut-o şi pe ea, dar şi pe fratele ei, care a încercat s-o scoată din mâinile agresorilor. „Mi-a dat mie un pumn în faţă, apoi a venit şi fratele lui şi a zis de ce l-am bătut eu pe fratele lui. Apoi, mi-a dat un pumn de m-a aruncat în aer”, povesteşte tânără de 20 de ani. „M-a aruncat în şanţ şi au bătut-o pe sora mea, i-au dat doi pumni în gură”, spune fratele ei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here