Vîlceanu, un nou atac la Avocatul Poporului

581

Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, l-a criticat din nou pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, considerat un apropiat al PSD. „Avocatul Poporului nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să reprezinte. Victor Ciorbea a reuşit să facă inutilă o instituţie care ar trebui să fie un real sprijin pentru români”, susține Vîlceanu.
Potrivit propunerii de buget trimise de Guvern în Parlament, Avocatul Poporului primește cu 32% mai mulți bani decât execuția bugetară pe 2018. Avocatul Poporului a fost criticat, în repetate rânduri, în ultimii doi ani de zile, că nu a atacat la CCR o serie de ordonanțe de urgență ale Guvernului.
„În comisia reunită pentru bugetul de stat a fost prezent şi Victor Ciorbea. El a fost întrebat câte sesizări a făcut la Curtea Constituţională, pentru că PSD-ALDE a avut nenumărate propuneri extrem de nocive, care puteau fi atacate doar de Avocatul Poporului. A susţinut că această activitate, de a sesiza CCR pe diverse acte normative, reprezintă doar 2% din activitate. Care activitate? Activitatea zilnică a lui Victor Ciorbea este de a nu mişca un deget împotriva PSD-ALDE”, a declarat Dan Vîlceanu.
Potrivit deputatului, drept urmare, PNL a propus în comisie diminuarea bugetului cu 2%, pentru că „este demonstrat că nu îşi face treaba”, dar s-a respins. „Personal, am sesizat Avocatul Poporului atunci când un angajat de la CE Oltenia a fost chemat în Comisia de Disciplină pentru că a postat pe Facebook imagini din carieră. Răspunsul: nu putem face nimic, nu e treaba noastră!”, a adăugat Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here