Vîlceanu și Grigorescu se ceartă pe lumânări

329

Scandalul declarațiilor între liberalul Dan Vîlceanu, aflat în căutare de capital electoral, și tehnocratul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, susținut în funcție de PNL, au continuat la finalul săptămânii trecute, după ce șeful PNL Gorj i-a cerut public demisia membrului Guvernului pe motiv că este ,,imoral” plătit de CEO, deoarece face parte la complex din comisia de privatizare IPO. Grigorescu i-a răspuns, prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare, că “pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui (liderului PNL Gorj) cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire”. “Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO” , a mai precizat, în postarea amintită, ministrul Grigorescu, fapt care nu l-a temperat pe adresant.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a continuat să-i solicite ministrului Energiei, Victor Grigorescu, “să spună ce sume încasează lunar de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi din câte comisii face parte” afirmând despre ministru că ,,tot ce mai poate face este să îşi dea demisia,,. “Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, evită să spună câţi bani încasează el, secretarii de stat şi consilierii lui, de la CEO, făcând în schimb acuzaţii ieftine şi nefondate. Pentru că refuză să spună cu ce sumă de bani îi alimentează contul lunar compania de la Târgu-Jiu, Victor Grigorescu arată că nu are pic de demnitate şi tot ce mai poate face este să îşi dea demisia”, mai comunică Vîlceanu care îl amenință pe Grigorescu cu instanța.

Obișnuit să i se ceară demisia de către PSD, nu de PNL!
Ministrul Victor Grigorescu a postat de altfel, vineri, un mesaj pe o reţea de socializare, unde a afirmat că nu este prima oară când i se cere demisia. În aceeaşi postare Grigorescu afirmă despre Vîlceanu că “ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO”, vineri presa locală relatând pe larg contractul de un milion euro luat de la compania de stat, prin cerere de ofertă, de firma liderului PNL Gorj. Dan Vîlceanu, prin comunicatul de presă de vineri, îi răspunde ministrului afirmând că toate contractele firmelor sale sunt legale, obţinute prin licitaţii şi pot fi verificate.
victor-grigorescu“În legătură cu firmele mele, care au activitatea legată de Complexul Energetic Oltenia, îi spun domnului Victor Grigorescu, că toate contractele sunt absolut legale, obţinute prin licitaţie. Iar dacă are vreun dubiu, îi amintesc faptul că este ministru şi poate să le verifice. Dacă a uitat că deţine această funcţie, lucru reflectat în activitatea de la CEO, îi spun că toate contractele mele cu compania sunt publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Gorj şi pot fi verificate de oricine. De asemenea, pot fi verificate şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP”, mai afirmă Vîlceanu. Preşedintele PNL Gorj îi solicită iar ministrului să facă precizări referitoare la rolul său în cadrul CEO şi la sumele de bani încasate de la respectiva companie.
“Nu înţeleg din cele scrise de domnul ministru, ce este imoral în faptul că un cetăţean al acestei ţări îi solicită să spună câţi bani încasează de la CEO şi alte companii de stat, din ale căror comisii face parte ?!(…) Aşadar, domnule ministru, aştept să ne spuneţi câţi bani încasaţi lunar de la CEO, din câte comisii mai faceţi parte, cu ce au ajutat aceste comisii compania şi care este rolul dumneavoastră? Daţi dovadă de transparenţă aşa cum vă lăudaţi şi nu mai aduceţi prejudicii de imagine Guvernului din care încă faceţi parte. Iar când vorbiţi de integritate şi moralitate, gândiţi-vă că nu aţi explicat încă de unde provin cei 10 mii de euro pe care îi primiţi lunar de la un off-shore”, încheie Dan Vîlceanu.

Puțin pentru Brâncuși
Ministrul a anunțat că banii luați de la CEO i-ar fi donat pentru Cumințenia lui Brâncuși. Asta nu l-a oprit însă pe Vîlceanu să anunțe că îl va acționa în judecată pe Grigorescu pentru insultă și calomnie, menționând că îl va reclama pe acesta, pentru amenințare, și la instituțiile statului.
Anamaria Stoica

Grigorescu despre ,,țeava cu bani”
,,Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situație financiară grea. Sigur că în calitate de afaceriști onești care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania și angajații ei. Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician. Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi amintește, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câțiva ani prin care ni se cerea să ne ”întărim” statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum și primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectați la țeava de bani. Sunt conștient că timpul nu lucrează în favoarea noastră și că ireversibilul nu poate fi construit în câteva luni. Dar cei care plâng acum de grija angajaților de la CEO (ca și în alte companii din energie) sunt cam toți responsabili de situația în care ne aflăm. În Oltenia, se făceau afaceri dubioase de ani de zile și nu e ca și când nu ar fi știut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale și vor apărea și mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, așa cum se dau declarațiile ipocrite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here