Vîlceanu: Rujan nu mi s-a plâns de presiuni. Sunt chestiuni politice

985

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a comentat pe seama demisiei prefectului Ion Cristinel Rujan. Liderul liberalilor gorjeni spune că Rujan urma să-și încheie mandatul peste o lună, așa că nu-și aveau rost presiunile pe care le reclamă prefectul demisionar. „Din punctul meu de vedere, sunt chestiuni mai mult politice”, spune Vîlceanu, care susține că a avut o colaborare bună cu prefectul Rujan.

„Eu am ținut o oarecare legătură cu dânsul pe diverse spețe și pe diverse probleme. Pot să spun că am avut o relație de colaborare bună. Nu mi s-a plâns niciodată, nu mi-a spus niciodată că se fac presiuni. Cred că dacă ar fi fost să se facă presiuni, s-ar fi făcut mai la începutul mandatului dânsului, mai spre noiembrie-decembrie anul trecut, nu acum când mai avea o lună și termina mandatul. De ce ar mai face cineva presiuni pentru că peste o lună putea fi mutat oricum, oriunde, în breasla lor, a înalților funcționari publici. Deci nu aveai motive să faci presiuni să-și dea demisia din moment ce peste o lună oricum putea fi schimbat și mobilizat în orice alt loc unde sistemul o cere”, a anunțat Vîlceanu la un post local de radio.

„Nu pleacă nimeni din funcție așa de florile mărului”
Deputatul PNL Gorj crede că Rujan se va regăsi pe lista PSD la viitoarele alegeri. „Din punctul meu de vedere, sunt chestiuni mai mult politice, dar vom vedea de fapt în scurt timp care a fost chestiunea politică pe care a trebuit să o îmbrace domnul prefect cu această demisie. Nu mă supără, nu mă încurcă și nici nu mă surprind declarațiile domnului prefect Rujan, pentru că am văzut în politică destule și cred că este de așteptat o candidatură pe o listă, pe ceva, pentru o funcție”, mai spune Vîlceanu, care nu a dorit să se aventureze în jocul speculațiilor care-l dau pe Rujan fie candidat la Primăria Târgu Jiu, fie pe lista de consilieri județeni. „Am văzut tot felul de speculații. E strict problema dânsului și a celor de la PSD care l-au susținut și l-au pus pe funcție. Dincolo de aceste lucruri care se întâmplă în aceste zile, și care sunt făcute în logica unei campanii electorale, timpul ne va spune care a fost de fapt toată gândirea din spatele acestei demisii. Nu pleacă nimeni din poziția de înalt funcționar public, pe care o câștigi cu concurs, așa de florile mărului. Gândiți-vă că domnul Rujan putea rămâne oricând în corpul înalților funcționari publici pe o poziție de inspector guvernamental sau mai știu eu pe ce altă poziție, pentru că nu-i putea lua nimeni această calitate de înalt funcționar public”, a mai precizat Vîlceanu.
Imediat după anunțul demisiei, Rujan a declarat că va activa în politică, alăturându-se „echipei Mihai Weber și Cosmin Popescu”, cei doi lideri ai PSD Gorj.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here