Vîlceanu: Este o ipocrizie şi o manipulare ieftină

773

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, ce instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar, a fost aprobată tacit de Senat. „Legea a intrat în dezbatere, la Senat, la Comisia de buget, şi au amânat dezbaterea pe motiv că sunt prea multe amendamente, astfel încât proiectul de lege privind aprobarea OUG 114 a trecut de Senat tacit. Ordonanţa se află acum la Camera Deputaţilor. Au ţinut-o la sertar să treacă termenul. Nu cred că va fi discutată, la Camera Deputaţilor, înainte de alegerile europarlamentare. O vor ţine la sertar. După alegeri o vor aproba, vor rămâne toate taxele în vigoare. Este o manipulare ieftină”, afirmă deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, care acuză şefii ALDE de ipocrizie, pentru că au promis că „ordonanţa lăcomiei” va fi modificată.
Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, a declarat că a cerut şi a început să primească de la toate companiile implicate punctele de vedere referitoare la OUG 114. „Înainte să spun ce se poate modifica, colectăm datele. Cea mai sensibilă problemă este că sunt vulnerabilităţi care ar trebui corectate. După ce colectăm toate datele, vom avea o discuţie cu toţi, şi cu ANRE”, a declarat public Iancu, afirmând că dezbaterile vor avea caracter de urgenţă, pentru că „deja sunt aceste vulnerabilităţi”.
În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri, Complexul Energetic Oltenia urmând a achita circa 60 de milioane de lei. „Prin comparaţie cu celelalte taxe pe care trebuie să le plătim, OUG 114/2018 nu ne afectează semnificativ”, a spus Sorin Boza, managerul CE Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here