Vîlceanu, despre noua lege a pensiilor: Vor creşte pensiile mici şi se vor elimina inechităţile

2746

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte o nouă lege a pensiilor, termenul fiind începutul anului viitor.
„Înţeleg componenta politică a fiecărui ministru şi faptul că partidele politice doresc să dea mesajele publicului care le votează, dar să ştiţi că în Guvern fiecare ministru îşi face datoria. O să vedeţi că o să avem o lege a pensiilor, aşa cum ea este programată, jalonul este începutul anului viitor şi nu vor exista întârzieri din acest punct de vedere, în acel procent de 9,4%”, a precizat Dan Vîlceanu.
Potrivit deputatului de Gorj, reforma pensiilor, cuprinsă în PNRR, se referă la eliminarea inechităţilor şi creşterea pensiilor mici.
„La asta se referă inclusiv reforma care este cuprinsă în PNRR – eliminarea inechităţilor şi creşterea pensiilor mici. Ne referim, pe de o parte, la inechităţile din sistemul de pensii actuale, aşa cum am dat şi exemplu cu diferenţe între pensionarii care au ieşit la pensie în condiţii similare. Celelalte pensii se referă la judecători, militari ş.a.m.d. Aşa cum ştiţi, în ceea ce priveşte magistraţii există o cartă a magistraţilor, care trebuie respectată. Şi în ceea ce priveşte pensiile militare, ele există în toată lumea, dar şi acolo trebuie eliminate inechităţile. Şi în sistemul de pensii militar există aceste inechităţi pe care le observăm în sistemul public, adică un militar care a ieşit la pensie acum, anul ăsta, primeşte o pensie cu 10 – 15 milioane (lei vechi – n.r.) mai mare decât un militar care a ieşit la pensie în urmă cu câţiva ani”, a afirmat Vîlceanu.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Vă rugăm nu ne mai terorizați cu elucubrațiile acestui ins.Acest ins crede că a ajuns să decidă lucrurile în România, un nevertebrat ,aghiiotant al lui cutulache , alta specie de schizofren.O să vadă ei la alegeri cate șuturi o să ia in cur dacă îndrăznesc să meargă prin orașele, comunele și satele tari de la pensionari pe care ii tot amăgesc cu recalculări, măriri și te bazaconii.Parintii noștrii nu au ajuns batjocura acestor troglodiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here