Vila lui Manţog, casă de vacanţă a EMC Roşia-Peşteana

269

Exploatarea Minieră de Carieră(EMC) Roşia-Peşteana deţine în patrimoniu, sub formă “casă de vacanţă”, vila din cartierul Primăverii construită pentru strămutatul Ionel Manţog, încarcerat pentru cinci ani în Penitenciarul Târgu-Jiu. Asta deoarece nici acum, după închiderea celui pentru care a fost construită vila, imobilul nu a fost recepţionat rămânând în posesia EMC Roşia-Peşteana. Unitatea plăteşte şi acum cele necesare întreţinerii locuinţei cum o face de ani buni încă de la ridicarea casei.

Situaţia juridică privind vila de lux ridicată la cererea lui Ionel Manţog de către Cariera Roşia, în Cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, nu este nici acum clarificată. Lucrurile nu s-au clarificat de altfel nici în perioada în care vila a fost construită deoarece a pornit ancheta DNA iar pentru casă exista un litigiu, şi nici după condamnarea lui Manţog la 5 ani de închisoare cu executare, infracţiunea pentru care a fost pedepsit având la bază aceiaşi construcţie. Casa, nelocuită, se distruge iar juriştii Diviziei Miniere de care depinde acum EMC Roşia-Peşteana nu au luat nicio măsură pentru a stopa măcar cheltuielile unităţii legate de întreţinerea imobilului. Să nu uităm că unitatea minieră achită an de an impozitul pentru terenul şi clădirea ridicată în Cartierul Primăverii, când acum ar fi trebuit să găsească o soluţie cu imobilul aflat încă pe numele Carierei Roşia unde figurează drept “casă de vacanţă”.

27 de vile din Primăverii, în aceiaşi situaţie
Divizia Minieră dar şi Divizia Energetică a Complexului Energetic Oltenia mai deţine alte 27 de construcţii similare realizate în Cartierul Primăverii. Cei pentru care s-au realizat casele nu le-au recepţionat din diferite motive, unii fiind nemulţumiţi de ce li s-a construit, alţii decedând între timp. Pentru toate aceste case, în care totuşi unii proprietari locuiesc, se achită anual sume exorbitante la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Anul trecut, ambele unităţi au plătit la această instituţie un impozit total în valoare de 300.000 de lei pentru aceste vile pentru care unităţile au plătit bani grei pentru a le ridica.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here