Vila deținută în Târgu-Jiu de un afacerist târgujian aflat după gratii, executată silit! Prețul cerut, cât a trei apartamente

596

165.000 de euro este prețul cerut, pe un site de executări, pentru vila situată pe strada Griviței în municipiul Târgu-Jiu, deținută cu patru ani în urmă de către afaceristul Dan Floarea, aflat în prezent după gratii. Prețul este cerut nu la licitație, ci prin vânzare directă, iar proprietarul solicită pe aceasta jumătatea sumei la care vila, în 2014, a fost achiziționată de la afaceristul, care avea serioase probleme cu legea. 350.000 de euro a fost prețul afișat atunci de o agenție imobiliară pentru construcție, încă de atunci noul proprietar manifestându-și interes să vândă imobilul situat la răscrucea a două străzi.

Vila de locuit P+1 din Târgu-Jiu, compusă din 6 camere, 2 băi, 2 bucătării, având 122 mp utili, împreună cu teren, curți, construcții în suprafață de 445,5 mp, deschidere 18,61, deschidere la 2 străzi, construită în anul 1965 și renovată în mai multe rânduri se vinde drept “oportunitate” pentru doar 165.000 de euro. De altfel, imobilul care se află în stare generală bună, are un aspect îngrijit, beneficiind de finisaje de calitate medie cu pardoseli din parchet de lemn și gresie, faianță pe pereți în bucătării și băi, placaje din rigips, tâmplărie interioară și exterioară din lemn și geamuri termopan, nu a prea fost locuit în ultimii ani. Parcă proprietarii nu s-au lipit de casă, iar ultimul pare că a pierdut atunci când a cumpărat imobilul la un preț mai mult decât dublu, să îl vândă acum aproape pe nimic, vila din zona centrală fiind racordată la toate utilitățile, având instalație de încălzire și centrală termică proprie. Nu se cunoaște motivul pentru care vila a ajuns iar pe piața imobiliară, dar faptul că figurează pe executări.com, portalul executărilor silite din România, explică oarecum că cel care a cumpărat vila de la Dan Floarea s-a lovit de aceeași “boală” ca și fostul proprietar.

Afacere imobiliară sau nu!
Proprietatea executată acum ar fi ajuns în posesia lui Dan Floarea, spuneau cu ani în urmă vecinii imobilului, după ce spaţiul ocupat de birourile de la Petrom a fost revendicat de avocatul Călescu. Cel din urmă, devenit proprietar, i-ar fi vândut casa lui Floarea, la momentul respectiv afaceristul, care în ultimii ani ajunsese să bată la uşile cămătarilor, fiind atunci “pe val” din punct de vedere financiar. Casa compusă din parter, etaj şi mansardă este modernizată de noul proprietar, Floarea realizând în incintă o garsonieră şi un apartament de două camere, separat, în mansarda imobilului. Construcţia suferă însă modernizări consistente în anul 2008, asta incluzând cele 4 camere de la parter, dar şi cele de la etaj. De asemenea, de acelaşi “tratament” beneficiază holurile şi băile imobilului. În 2010, casa este însă scoasă la vânzare, după debutul crizei, și, culmea își găsește cumpărător după 4 ani. În 2010 când vila ajunge pe lista de vânzări a unei agenții imobiliare, pentru ea s-a cerut un preț de 350.000 de euro, ca în 2014 să fie achiziționată direct de la proprietar de acest misterios cumpărător. “Am fost sunaţi de actualul proprietar, care ne cerea un preţ estimativ pentru fosta proprietate a lui Dan Floarea, deoarece vrea să o vândă la rândul său”, declara, cu patru ani în urmă, unul dintre agenţii imobiliari în cauză. Nu se știe dacă noul proprietar a făcut ceea ce își propusese, cert este doar că vila figurează la vânzare pe un site care se ocupă exclusiv de executări silite, la un preț de nimic.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here