Vila cu piscină a lui Bobaru Jr. s-a finalizat! Proprietatea l-a costat pe fiul primarului peste 516.000 de lei, un dosar penal și un dosar la ANI

5532

Proprietatea lui Bogdan Bobaru, fiul edilului PSD de Bumbești-Jiu, este cât o sală de bal. Mai mult, deși orașul nu este dotat cu piscină, vila fiului primarului Bobaru are o astfel de construcție ce a fost prevăzută în proiect. Casa are dimensiuni impresionante, mai exact, o suprafață construită de 321 mp și o suprafață utilă de 354 de mp. Construcția nu este însă recepționată, astfel că fiul primarului nu plătește încă impozit pentru sala de sport, pardon, casa cu etaj a celor doi polițiști. Și asta pentru că prima autorizație de construcție a locuinței a fost anulată de instanță, dar odrasla primarului a găsit modalitatea de a i se emite o nouă autorizație pentru a se finaliza construcția.

Casa polițistului Bogdan Bobaru, fiul primarului de Bumbești Jiu, a fost realizată cu bani din CAR-uri și dintr-o donație neasumată de tatăl proprietarului, edil PSD. Cu toate acestea, când mp construibil depășește suma de 700 de euro, polițistul Bobaru a putut să își achite construcția unei case imense în care vor locui doar doi adulți și un copil. Fondurile folosite la construcția locuinței sunt cercetate acum de ANI, cum cercetată a fost speța și de procurorii Parchetul Județean, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu.

Mari semne de întrebare!
Nu numai fondurile ridică semne de întrebare pentru finalizarea vilei, ci și firmele care au prestat pentru această construcție, firme care, coincidență, în același timp câștigaseră contracte cu bani publici cu Primăria Bumbești Jiu și derulau deja investițiile respective. Este vorba despre investiții cu bani publici de peste 70 miliarde de lei. Aici este suspectă legătura primarului, cu firmele private respective dar și prezența mașinilor acestor societăți și a lucrătorilor în șantierul privat al familiei Bobaru, la Curtișoara. Acest lucru a fost recunoscut chiar de primar într-o declarație dată în fața anchetatorilor.

Accident de muncă, în vara lui 2021, în șantierul Bobaru
Tot de remarcat este că în vara lui 2021, un angajat al primăriei din Bumbești Jiu ajunge în șantier familiei Bobaru și suferă un accident. Este accident de muncă dar incidentul a fost mușamalizat cu toate că salariatul a fost imobilizat cel puțin trei luni la pat, timp în care a fost în concediu medical la primărie.
Omul era ,,la negru” în șantierul familiei Bobaru lucru care nu a ajuns pe masa inspectorilor ITM deoarece proprietarul, polițist, și tăticul primar au avut grijă.
Victima în cauză, Robert Chesnoiu, este chiar șoferul primarul Bobaru, de cat edilul a fost tras pe dreapta de anchetatori.
Acest Chesnoiu nu are în fișa postului atribuții de șofer, dar edilul a avut grija să îi ușureze munca salariatului accidentat pe proprietatea fiului său. De altfel, și pe perioada convalescenței acestui salariat ,,de casă” edilul Bobaru trimitea o mașină sa îl transporte, cu un apropiat, pe salariat la spital, la recuperare.
Deocamdată, vila este în construcție, aceasta nefiind finalizată în acte, atâta timp cât recepția lucrării nu a fost realizată. Se așteaptă declarația proprietarului, la recepție, cu privire la valoare reală a lucrării, încât cea de la tata de 516.000 de lei nu pare reală și poate fi o încercare de eludare a legii privind taxele și impozitele locale.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here