Video: Un licean din Târgu-Jiu a lansat o colecție vestimentară din materiale reciclabile!

11272

Un licean de 16 ani din Târgu-Jiu a folosit la maxim perioada de criză, reușind să-și pună în practică ideile creative, mai exact să realizeze o colecție fashion din materiale reciclabile. Din colecție nu lipsesc rochiile de seară dar și îmbrăcămintea casual pentru femei.

Christian Buză, se descrie simplu, are 16 ani, locuiește în Târgu-Jiu, fiind elev la liceul de arte din oraș.

,,Pasiunea mea este moda. Iubesc foarte mult natura și din dragoste pentru natură am decis sa fac o colecție de haine din materiale reciclabile pe timpul carantinei și pentru a face ceva benefic pentru mediul înconjurator”, a declarat elevul care termină acum clasa a X-a.

Acesta studiază de doi ani arte plastice la Liceul Constantin Brăiloiu, mai exact pictură, dar spune că a descoperit dragostea pentru design vestimentar la 14 ani, când a realizat că nu își găsește haine pe gustul său, mai precis unice care să aibă o tușă personală.

Așa a creat, anul trecut, ținute pentru Balul Bobocilor de la școala unde învață, apoi a realizat o primă colecție care a fost prezentată pe scena Teatrului Elvira Godeanu, în luna februarie.

Succesul avut a determinat a doua colecție intitulată,, Reciclabil”. Toată colecția de acum a costat 1200 de lei, bani obținuți din sponsorizări. Pentru rochia de seară, vedeta colecției, creatorul a folosit folie pentru acoperiș, mai exact 50 de metri, fapt care a oferit volum acesteia și deloc greutatea care ar fi apărut dacă produsul era realizat din tiul. Tânărul artist speră să își vadă creațiile și pe un podium de modă, la finalizarea stării de criză.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here