VIDEO: Școlile din satele Prigoria, Călugăreasa și Bucșana, închise de teama Coronavirusului! Șapte familii, izolate la domiciliu

1743

Peste 270 de școlari și preșcolari, opriți să mai vină la cursuri
• Dobrana, localitatea familiilor izolate, nu are școală funcțională
• Ședință de CL pentru stabilirea unor ajutoare pentru familiile izolate

Singurul pacient din România depistat pozitiv cu Coronavirus a fost ridicat, miercuri seară, de la domiciliul său din comuna Prigoria, sat Dobrana. Tânărul de 25 de ani se află internat la Institutul Matei Balș din București într-o stare bună de sănătate. În Prigoria însă autoritățile au intrat în alertă. Șapte familii care au intrat în contact cu pacientul unu(pacientul zero fiind italianul din Rimini) sunt izolate la domiciliu. Ieri, reprezentanții autorităților locale, purtând măști medicinale, le-au dus mâncare caldă la domiciliu.

Autoritățile locale din Prigoria au aprobat suma de 80.000 de lei pentru depășirea crizei legate de Coronavirus în comună. Din banii respectivi li se vor lua familiilor izolate la domiciliu hrană zilnic, 2 mese, și li se vor asigura cele necesare celor implicați în operațiunea de ajutorare a celor afectați.
În cursul zilei de joi, în Prigoria s-au închis cele trei școli funcționale, 273 de copii fiind lăsați acasă.
Gruianu Gruianu, consilier ALDE în Prigoria, spune că în aceste zile se va organiza o nouă ședință de CL în care să se stabilească acordarea unor ajutoare pentru familiile afectate.
Alesul local susține că se aștepta la mai multă implicare din partea primăriței, Iuliana Iliescu, deoarece aceasta este medic de profesie.
Consilierul susține că cei mai mulți care au intrat în contact cu tânărul diagnosticat cu Coronavirus ar fi participat la un chef la Târgu-Jiu, petrecăreții fiind căutați de poliție. Omul mai spune că localitatea a fost împânzită de forțele de ordine, de polițiști, jandarmi, dar că și cetățenii nu sunt chiar atât de înspăimântați de Coronavirus. Aceste vorbește însă și de un parastas la care au fost prezenți o parte dintre cei carantinați.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here