VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabiskitchen: Doradă – Tehnica de filetare

699

Dorada este un pește gustos care poate să fie preparat la cuptor pe pat de sare, la grătar, fript sau înăbușit. În această ediție vă explic cum se poate fileta o Doradă. Important este să aveți un cuțit care este foarte ascuțit, deci, atenție sporită atunci când lucrați ce astfel de cuțite pentru filetare.
Pentru scoaterea oaselor aveți novoie de o pensetă care este special construită pentru așa ceva, iar în acest fel dacă oasele sunt scoase din file puteți să vă bucurați de carne peștelui fără să aveți probleme cu oasele. Eu vă recomand, atunci când filetați peștele, să aveți la îndemână o pereche de mănuși chirurgicale, iar tocatorul să fie uscat.
Vă recomand, de asemenea, să controlați peștele înainte să-l cumpărați.
Ochii peștelui trebuie să fie clari, apăsați peste pielea peștelui dacă revine înapoi este proaspăt. Verificați branhiile trebuie să fie viu colorate. Peștele se șterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie, apoi se pune pe tocătorul uscat.
Se efectuează o tăietură după cap până la coloana coloana vertebrală, apoi întoarceți cuțitul la 45 de grade și mergeți pe os, cu mare grijă, până la coadă, iar în acest mod obțineti primul file, pe partea cealaltă procedați la fel. Aceasta a fost prima tehnică, dar dacă peștele este mai mic, iar Dorada este un pește mai umflat, se poate să întâmpinați probleme. De aceea, vă scriu o altă tehnică de filetat.Procedăm la fel ca la prima tehnică și tăiem peștele după cap până la coloana vertebrală. Cu vârful cuțitului în exterior facem o tăietură pe coloana vertrebrală, de la tăietura capului până la coadă. Apoi, cu mare grijă, filetăm peștele de la coloană spre burtă și, după aceea, introducem cuțitul dinspre burtă spre coloană și, cu mare grijă, spre coadă. Având lama pe coloana vertrebrală scoatem primul file, procedăm la fel și pe partea cealălată. Resturile de la peste nu se aruncă, se pot folosii la ciorbă sau fond de pește. Verificați dacă există oase și folosiți penseta.
Spor la treabă!
Puteți urmări rețeta aici:
https://www.youtube.com/shorts/qg95A_c-fcs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here